Els Mossos d'Esquadra han desmantellat aquest dissabte una plantació de marihuana amagada en quatre naus a tocar de la carretera N-230, entre la partida de Gualda de Lleida i Torrefarrera (Segrià). Els agents van poder detenir tres joves albanesos, de 24, 25 i 26 anys, als qui van enxampar quan estaven a punt de fer la collita de les més de 3.500 plantes d'aquest cultiu. Els arrestats, tots "jardiners", estan acusats d'un delicte contra la salut pública i un altre per defraudació del fluid elèctric, ja que les naus tenien la llum punxada. 

Durant el matí de dissabte, la policia catalana va desplegar agents de la Unitat d'Investigació, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i als de Seguretat Ciutadana, segons ha avançat el diari Segre. Els tres nois, que segons tots els indicis serien els encarregats de la custòdia de la plantació, així com d'assegurar-se del correcte creixement de les plantes, van ser sorpresos en plena feina, quan estaven a punt de fer la collita de la marihuana, i els van arrestar allí mateix abans que poguessin escapar. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. 

Proliferen les plantacions de marihuana al Segrià 

Fa poc més d'una setmana que els Mossos d'Esquadra van desmantellar una altra plantació de marihuana, en aquest cas, al polígon industrial de Cometes, a Torrebesses. Quatre homes, també albanesos, van ser detinguts i acusats de pertinença a grup criminal, contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric. El cultiu va ser localitzat en una granja abandonada, que van tecnificar per a acomodar un macrocultiu de cànnabis. Per aquest motiu, havien punxat una torre d'alta tensió propera a la granja. Dos dels arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs aquell mateix dia després de declarar a comissaria, mentre els altres van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.