Detinguts. Els Mossos d'Esquadra han detingut els quatre agressors que van apunyalar un noi de 18 anys la revetlla de Sant Pere a la platja d'Ocata, al Masnou (Maresme).

Després d'una ràpida investigació dels agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Premià de Mar aquest 7 de juliol van poder detenir un jove de 20 anys de nacionalitat marroquina per la seva participació en l'agressió que un jove va resultar ferit greu a l'esquena per una ganivetada.

A l'arrestat se li atribueixen els delictes d'homicidi dolós en grau de temptativa, lesions i dos robatoris amb violència i intimidació. Aquest dijous, 8 de juliol, han arrestat tres joves més implicats l'agressió. Es tracta de tres menors d'edat, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, són els tres de nacionalitat espanyola, però dos d'ells són d'origen marroquí nacionalitzats. Als menors també se'ls atribueix dos robatoris violents a un dels menors i lesions i un robatori violent als altres dos menors.

Van assaltar el jove en manada: ganivetada a l'esquena

L'agressió en manada contra el jove del Masnou es va registrar el passat dimarts, 29 de juny, quan aquest poble del Maresme celebrava la revetlla de Sant Pere, el dia de la festa major. Un grup de joves en cacera es va apropar a un altre grup proper i el van increpar.

Els agressors van empentar un dels nois i quan la víctima va anar a defensar-lo, els agressors el van començar a colpejar i a amenaçar. Un d'ells li va donar cops diverses vegades amb un casc de moto, el va agredir amb una arma blanca i va fugir del lloc.

Masnou

Imatge de la zona propera on va ser l'atac amb arma blanca contra el jove de 18 anys / ElCaso.cat

Quan va aconseguir escapar-se i fugir va adonar-se que li havien sostret el telèfon que duia a sobre. Quan va arribar a casa seva va informar dels fets a la Policia Local del Masnou i va ser traslladat a l'hospital pels seus pares, tal com va avançar ElCaso.cat l'endemà de l'agressió.

El major d'edat, l'autor material de l'agressió

Els investigadors de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Premià de Mar, arran d'aquests fets, van iniciar una investigació per identificar els autors de l'agressió. Fruit de les gestions van relacionar quatre joves amb les lesions i el robatori violent que va patir la víctima. En concret, els agents van relacionar l'arrestat major d'edat com el jove que va apunyalar la víctima per l'esquena a banda de colpejar-lo, els altres arrestats van participar en l'agressió i en el robatori del telèfon mòbil.

Més agressions gratuïtes: en manada per Masnou

Segons els Mossos, els arrestats estan relacionats amb altres fets succeïts aquella mateixa nit. En manada van atacar més persones a la zona de la platja d'Ocata. Al voltant de la una de la matinada un jove va patir cops i li van robar uns auriculars a la zona del port del Masnou. Els autors serien dos dels menors arrestats.

Poc després, pels volts de les 3 de la matinada, prop de l'estació de Renfe d'Ocata un jove va amenaçar uns nois amb una navalla i els va robar el telèfon mòbil, els agents van relacionar aquest robatori amb el detingut major d'edat dels fets anteriors.

Els menors a la Fiscalia

Els arrestats menors d'edat van passar a disposició de fiscalia de menors i l'adult ha passat aquest matí a disposició del jutjat de guàrdia de Mataró, que haurà de ser qui decideixi si entra a presó o no.