La Policia Nacional i de la Policia Local d'Eivissa han detingut un home de 41 anys i origen veneçolà per amenaces amb una arma de foc simulada en un supermercat, on a més va intentar robar, i en un bar de la ciutat d'Eivissa.

Els fets van passar dimecres quan la Sala 091 va demanar a la Policia Nacional d'identificar un home que havia intentat robar en un establiment i posteriorment va ensenyar una arma de foc als seus empleats, ha informat el cos policial. Una vegada al lloc, els treballadors del supermercat i el guàrdia de seguretat van confirmar els fets i van reconèixer l'home armat, que ja havia protagonitzat intervencions anteriors, però ja no es trobava al lloc.

Moments més tard, la Policia Nacional va rebre un nou avís del 091, que dos individus haurien amenaçat el cambrer d'un bar ensenyant una arma. A l'establiment, els treballadors que van presenciar els fets van assenyalar als agents que havien estat dues persones en una actitud agressiva i que una d'elles va amenaçar el cambrer empunyant una arma de foc.

Els agents van realitzar una batuda pels voltants i van observar un indicatiu de la Policia Local que es trobava identificant a dos homes que estaven bevent alcohol al carrer a la zona de ses Figueretes i que pel que sembla eren els mateixos que haurien protagonitzat l'incident al bar.

Els policies van identificar ambdues persones, que es trobaven en actitud agressiva, i en realitzar-los un escorcoll superficial van trobar una arma de foc curta, que va resultar ser l'arma simulada. Els agents, després de rebre diverses amenaces per part del detingut, van procedir al seu arrest per a la seva posterior posada a disposició de l'autoritat judicial.

Un altre detingut a València per un cas similar

Agents de la Policia Nacional han detingut a València un jove, de 24 anys, per amenaçar amb una arma falsa des del seu vehicle al conductor d'un altre cotxe quan ambdós circulaven per la V30. El sospitós tenia un perfil en xarxes socials, en el qual són freqüents els vídeos en els quals es veu el seu cotxe fent-li llums, similars als utilitzats per les forces i cossos de Seguretat de l'Estat, informa la Policia Nacional.

Les investigacions policials es van iniciar després de la denúncia d'un home que va assegurar haver estat víctima d'unes amenaces quan circulava per la V30, pel conductor d'un vehicle que li va encendre els llums per exigir-li el pas i quan es va posar a la seva altura va treure un revòlver.

Durant les investigacions els policies van localitzar un perfil en xarxes socials d'un jove que pujava vídeos realitzant aquesta acció, i que coincidia amb la identitat del propietari del vehicle denunciat. Finalment, els agents van localitzar el propietari del vehicle que va ser detingut com a presumpte autor dels delictes d'usurpació de funcions, amenaces i contra la seguretat del trànsit, i se li va intervenir una rèplica d'un revòlver, com el descrit en la denúncia.

El detingut, sense antecedents policials, ha estat posat en llibertat, després de ser escoltat en declaració, no sense abans ser advertit de l'obligació de comparèixer davant de l'autoritat judicial quan per a això fos requerit.