Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones, dos joves de 18 i 19 anys, un que té nacionalitat espanyola i l'altre de nacionalitat maliana, per la seva relació amb el crim del botiguer de Rubí. Van entrar a la seva botiga, el van assaltar per robar-li una ampolla de rom de menys de 12 euros i el van abandonar, moribund, al mig del carrer. Els fets van passar la nit del 8 de novembre a la plaça de l’Onze de Setembre, tal com va avançar ElCaso.cat.

Segons els testimonis i la policia, els detinguts van entrar a la botiga i es van emportar una ampolla de rom de l'establiment i en la fugida van insultar-lo. L’home va córrer darrere dels lladres i aquests el van atacar amb una arma blanca, fent-li dues greus ferides a la zona superior del cos, al coll i al pit.

La víctima mortal era un home de 40 anys de nacionalitat pakistanesa que feia molts anys que vivia a Catalunya, on havia creat una família i ja hi tenia molt vincles i amistats. Segons van explicar alguns testimonis el dia dels fets, era molt conegut al barri del centre de Rubí, on regentava des de feia anys la botiga de queviures One Stop Supermercat, on s'hi podia trobar de tot.

Els lladres i assassins es van escapar

Tot i els esforços del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i d’una infermera fora de servei que estava a la zona de terrasses d’aquesta cèntrica plaça de Rubí, no es va poder fer res per salvar-li la vida. Els dos lladres i posteriorment homicides es van escapolir del lloc dels fets.

Els dos joves han estat arrestats a Rubí mateix, aquest dimecres, segons ha comunicat la policia catalana des del seu compte de Twitter. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els dos arrestats tenen entre 18 i 19 anys i amb diversos antecedents policials per robatoris i furts. Fins a la data dels fets, no es tenia coneixement que tinguessin delictes de sang.

Any negre a Catalunya: 40 crims aquest 2021

La mort d’aquest botiguer de Rubí va ser el crim 39 a Catalunya aquest 2021. Tot i això, d’ençà de l’assassinat d'Hafiz, tal com es deia l’home apunyalat mortalment defensant una ampolla de rom, ja s’ha registrat un nou crim a Catalunya. Per tant, en total, ja ha mort de manera violenta a Catalunya 40 persones enguany.

El darrer crim conegut es va registrar en una gasolinera de la Jonquera, a l’Alt Empordà. Dos homes van poder defensar una noia dels insults d’un company i van acabar apunyalats. Un d’ells va acabar morint i l’altre ingressat greu a l’hospital.

Crim La Jonquera

L'home assassinat a la gasolinera de la Jonquera / ElCaso.cat

El presumpte assassí, un home de 29 anys de nacionalitat romanesa, va escapar de la gasolinera amb la seva furgoneta, però va poder ser arrestat, abans de sortir de l’estat, en una gasolinera. Aquest dimarts va passar a disposició judicial i va ingressar a presó acusat d’un assassinat consumat, un assassinat en grau de temptativa i un delicte contra la seguretat del trànsit per haver escapat del lloc dels fets conduint, tot i anar sota els efectes de l’alcohol.