Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut dos nois a Girona per pagar les seves compres amb targetes duplicades que tenien en els seus telèfons mòbils. Va ser la dependenta d’un dels locals on estaven comprant qui es va adonar que no n’eren els propietaris i va alertar els cossos policials. Els dos arrestats, de 23 anys, estan acusats d’un presumpte delicte d’estafa. De moment, la investigació de la policia catalana continua oberta.

Pagaven amb targetes de crèdit duplicades a través del telèfon mòbil

La detenció dels dos nois es va produir el passat divendres al voltant de les sis de la tarda després que la treballadora d’una botiga de la Rambla de la Llibertat de Girona requerís la presència policial. La dona havia detectat que els dos joves estaven intentant pagar una compra amb una targeta de crèdit que no era de la seva propietat. Els agents van fer les comprovacions oportunes i van descobrir que el veritable propietari d’aquella targeta de crèdit era un veí de Palma de Mallorca.

L’home tenia en possessió la seva targeta física i no sabia res dels nois de Girona, que en veritat estaven utilitzant un duplicat que tenien registrat al seu telèfon mòbil. Els Mossos van identificar els nois i els van preguntar com havien aconseguit la numeració de la targeta que tenien als seus dispositius, però les respostes que van donar eren molt incoherents. En el moment de la detenció, els joves portaven a sobre quatre terminals telefònics, cada un d’ells amb una targeta registrada diferent i que havien fet servir per pagar en altres establiments de la zona.

La policia catalana també va traslladar a les dependències policials el cotxe que feien servir els dos nois. En el registre del vehicle, es van trobar onze telèfons mòbils més amb les seves respectives targetes duplicades. Els dos detinguts van passar a disposició judicial el passat 19 de novembre i el jutge en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació per descobrir si han comès altres estafes amb les targetes duplicades.