La Guàrdia Civil de Navarra ha detingut dos homes de 66 i 29 anys a Elx i Santa Pola (Alacant) acusats d'estafar més de 70.000 euros a través d'internet amb mètodes com fer-se passar per general de les Forces Armades dels Estats Units.

Una víctima va denunciar els fets

Una víctima va interposar la denúncia davant de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Pamplona després d'haver estat estafada a través d'internet, ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Aquesta persona va manifestar que des de feia un temps mantenia converses en una xarxa social amb algú que afirmava pertànyer a les Forces Armades dels Estats Units i que ostentava el càrrec de general.

Cotxe policia - Pixabay

Cotxe policia / Pixabay

Al llarg del temps es va anar consolidant una relació d'amistat fins a desembocar en una relació sentimental, tot això per internet.

40.000 euros mitjançant transferència bancària

Una vegada consolidada la relació sentimental, el presumpte general americà va començar a demanar-li diners, ja que segons assegurava volia comprar una casa a Espanya, i va aconseguir que la denunciant li lliurés fins a 40.000 euros mitjançant transferències bancàries.

La investigació va ser assumida per l'EDITI (Equip d'Investigació Tecnològica) de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Navarra.

Els agents van poder determinar la participació al presumpte delicte de dos homes de 66 i 29 anys, que també havien rebut diners d'entitats bancàries dels Estats Units, Finlàndia, Àustria, Bèlgica i Taiwan, relata Efe.

Historial delictiu

A més, els agents van relacionar aquests dos homes amb un delicte d'estafa comès a Palència, en el qual van utilitzar el mateix procediment per estafar més de 25.000 euros.

Els investigadors van comprovar que els presumptes autors de l'estafa havien obtingut més de 70.000 euros enganyant les seves víctimes sota una falsa relació sentimental o d'amistat per internet.

Els estafadors aconseguien que les víctimes els realitzessin transferències bancàries amb excuses com viatjar per anar a veure-les, haver tingut un accident i haver de pagar les despeses hospitalàries o haver estat detinguts a l'aeroport i haver de pagar un advocat, així com la seva posada en llibertat.

Un dels homes va ser localitzat a Elx i l'altre en Santa Pola i ambdós van ser detinguts i posats a disposició de l'Autoritat Judicial a Elx.