L'intent d'una empresa de desocupació de fer fora uns inquilins irregulars d'un pis de Reus (Baix Camp) ha acabat amb sis detinguts i diversos ferits aquest dimarts a la tarda. L'enfrontament s'ha donat entre quatre treballadors d'Antiokupa Tarraco, romanesos de 29, 32, 37 i 39 anys, i dos ocupes, de 26 i 33 anys i magrebins de la mateixa família, als quals ja havien intentat fer marxar aquest dilluns. Els quatre de l'empresa s'han encarat amb els dos inquilins il·legals, d'aquest habitatge situat al número 47 de l'avinguda Cardenal Vidal i Barraquer, i com que aquests s'han resistit, els han ruixat amb gas pebre. Això ha acabat afectant els veïns d'aquest edifici de deu plantes, que s'han hagut de confinar per escapar de la substància, tot i que alguns d'ells han patit intoxicació per inhalació del gas.

La desocupació ha acabat en una baralla al carrer 

Mentre els veïns es refugiaven a casa seva, els sis involucrats en la desocupació han acabat sortint al carrer, on l'enfrontament ha anat a més. En un primer moment, han començat a donar-se cops de puny, fins que ha aparegut algun ganivet. Patrulles de la Guàrdia Urbana de Reus i dels Mossos d'Esquadra, que tenien una dotació de paisà a la zona, s'han desplaçat al lloc de l'incident, i han hagut d'intervenir en la baralla separant per la força als causants de l'aldarull. Es dona la circumstància que la policia municipal ja va haver d'intervenir dilluns en una discussió entre les mateixes persones, i els treballadors d'aquesta empresa privada de desocupacions estava en el punt de mira per presumptes coaccions. 

El balanç final de l'enfrontament ha estat la detenció de tots sis, acusats dels delictes de desordre públic, amenaces, danys lleus i lesions; a més, als quatre d'Antiokupa també se'ls imputa un delicte de coacció. Al lloc també s'han requerit algunes ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que han atès dos veïns que han inhalat el gas pebre o els ha entrat als ulls. D'entre els detinguts, tots presentaven ferides per cops, i un dels treballadors també ha patit una lesió lleu per arma blanca.