La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Arévola, ha detingut nou persones i investigat a unes altres cinc, gairebé tots menors, com a presumptes integrants del bloc criminal juvenil Bloods, que operava al Corredor de l'Henares, àrea de Madrid i Guadalajara, pels presumptes delictes d'amenaces i pertinença a grup criminal.

Les detencions s'han produït a les localitats d'Azuqueca de Henares, Alovera, Yunquera de Henares, Meco i Alcalá de Henares, en l'àrea del Corredor de l'Henares on provaven d'assentar-se com un grup violent juvenil pertanyent a la banda Bloods.

L'operació es va iniciar arran de la investigació d'una sèrie d'aldarulls i fets delictius protagonitzats per un grup de joves que havien causat gran alarma social entre els habitants de diferents localitats del Corredor de l'Henares. Habitualment, els integrants d'aquest grup publicaven les seves accions en xarxes socials, on apareixien esgrimint matxets i armes blanques en ple nucli urbà de les poblacions.

Havien incrementat la seva presència a la zona de Corredor de l'Henares

Segons les investigacions, s'ha pogut determinar que els ara detinguts pretenien assentar-se en poblacions de l'àrea del Corredor de l'Henares com un grup violent juvenil que exercís el poder i control de forma coercitiva sobre certs sectors de la població, especialment els més joves, generant una enorme alarma social.

Per aconseguir el seu propòsit, aquest grup hauria comès diferents accions delictives a la zona, principalment amenaces i lesions greus que duien a terme de forma grupal, organitzada i violenta, arribant en alguna ocasió a congregar-se fins a seixanta persones estimades amb armes blanques amb la intenció de causar lesions a terceres persones.

En un operatiu policial desenvolupat dilluns passat, en el qual van participar més de trenta agents de la Guàrdia Civil de diferents Unitats, es va aconseguir desmantellar el bloc de l'organització amb la detenció de nou persones i la investigació d'altres cinc a les localitats d'Azuqueca de Henares, Alovera, Yunquera de Henares, Meco i Alcalá de Henares.

La banda està formada per alguns de menors d'edat

Aquesta banda, igual com altres semblants, aspiren a controlar determinats espais geogràfics, establint-se en diverses regions del país mitjançant la formació de grups territorials que es dediquen a cometre delictes com els citats anteriorment, creant una enorme desestabilització social a les zones on s'assenteixin.

En general, aquest tipus de bandes violentes juvenils són grups organitzats amb una forta jerarquia i on cadascun dels seus membres té una funció definida. En la majoria d'aquestes organitzacions, un elevat nombre de components són menors d'edat, els qui habitualment són induïts a abandonar els seus domicilis familiars i cometre activitats il·lícites com a mitjà de finançament de la banda.

En particular, en aquesta investigació, dels catorze detinguts i investigats, tretze d'ells són menors d'edat, i el major d'edat igualment hauria comès les seves activitats il·lícites quan era menor.