Agents de la Comissaria General d'Informació (CGINF) dels Mossos d'Esquadra, destinats a la regió de Tarragona, han detingut aquest dijous a Torredembarra, al Baix Gaià, tres homes per la seva presumpta relació amb els incidents que es van produir després d'una manifestació que es va fer en aquest municipi per denunciar la falta de seguretat.

Incidents a Torredembarra contra uns presumptes lladres

Si bé la concentració va arrencar sense incidents en una de les places de la vila, després va acabar amb una marxa que va passar per dos punts calents del municipi: un centre de menors i també una casa on joves extutelats per la Generalitat s'hi havien instal·lat de manera il·legal i que feien servir de cova per amagar-se després dels suposats robatoris que s'estaven produint a Torredembarra. Els Mossos d'Esquadra i el consistori havien confirmat que els joves eren els autors dels robatoris.

Va ser en aquest punt que es van fer destrosses contra les dues cases -el centre públic i el xalet ocupat- i es van viure moments de tensió, quan també es van perseguir pel carrer, fins que es van poder amagar, uns d'aquests joves, acusats pels veïns per ser els autors dels furts i robatoris que estaven patint els ciutadans de Torredembarra els darrers mesos, sense que ni la Policia Local ni tampoc els Mossos d'Esquadra poguessin fer res per evitar-ho. L'endemà dels incidents els joves van marxar del xalet que havien ocupat al carrer de les Mimoses i l'immoble va quedar tapiat.

Investigació i detenció de tres persones

Després d'aquest incident, i les denúncies que va presentar la Generalitat, els Mossos d'Esquadra van revisar les imatges de la manifestació i van poder identificar a tres persones com els presumptes autors de l'intent d'assalt i també de les destrosses.

Aquest dijous, en un operatiu conjunt entre els Mossos d'Esquadra, amb agents d'Informació i de l'ARRO, i la Policia Local de Torredembarra, es van detenir tres homes de nacionalitat espanyola de 19, 36 i 38 anys acusats dels aldarulls del passat 18 de febrer. Els arrestats estan acusats de delictes de desordres públics, atemptat contra els drets fonamentals, lesions i entrada en habitatge aliè.

Torredembarra Actualitat

Protesta davant del xalet ocupat pels presumptes lladres, a Torredembarra / AT

En llibertat el mateix dia

Segons les informacions policials, en l'assalt al centre de menors, diverses persones també va ferir a dos dels presumptes lladres. Un d'ells va acabar ingressat a l'hospital, tot i que sense patir per la seva vida. Els tres detinguts ahir a Torredembarra no se'ls relaciona, ara per ara, amb les agressions contra aquests joves, tot i que la investigació encara ha d'avançar.

Segons han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra a ElCaso.cat, després de declarar a comissaria, els tres detinguts van quedar en llibertat a l'espera de ser citats pel jutge de Tarragona que porta la investigació. Segueix acusats dels delictes, però hauran de declarar davant del magistrat quan siguin citats.