Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes per una agressió homòfoba verbal a una parella gai al barri del Raval de Barcelona. Han acorralat les víctimes i els han insultat i amenaçat per la seva orientació sexual.

Nova agressió homòfoba al Raval de Barcelona

La policia catalana ha emès un comunicat informant de la detenció de tres homes per un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques al barri del Raval de Barcelona.

Els fets han tingut lloc a tres quarts de quatre d'aquesta tarda i segons ha pogut saber ElCaso.cat, els autors, en veure les víctimes agafades de la mà, s'han abraonat contra ells i els han insultat i amenaçat per la seva orientació sexual.

Bandera LGTB / Pìkist

Imatge d'arxiu de la bandera LGTBIQ+ / Pìkist

Han arribat fins i tot a agredir-los, donant-los diverses empentes, i els han seguit pel carrer fins que s'han pogut refugiar en un portal, on els agressors han intentat accedir per seguir amb l'agressió.

Amenaces, persecució i empentes: tres detinguts

La mateixa parella ha contactat els serveis d'emergències a través del telèfon 112 i han donat una descripció acurada dels autors.

Llavors, una patrulla n'ha localitzat tres d'ells i els ha detingut. Els tres arrestats són homes: un té 30 anys i és de nacionalitat francesa, un altre és un noi de 20 anys i nacionalitat marroquina i el tercer és un noi de 22 anys i nacionalitat líbia.

Detención Mossos d'Esquadra / Arxiu

Imatge d'arxiu d'un vehicle policial / Mossos d'Esquadra

Tots tres compten amb diversos antecedents per delictes contra el patrimoni, com ara furts i robatoris violents.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i ara se centren a trobar el quart agressor, de qui no s'han donat detalls més enllà de què és un home.

Homofòbia a Barcelona: presó pels autors de la pallissa al Somorrostro

Aquesta nova amenaça contra la llibertat sexual té lloc escassos dies després que el jutge de guàrdia decretés l'ingrés a presó dels dos homes majors d'edat detinguts com a presumptes agressors de dues parelles gais el passat 29 de maig a la platja del Somorrostro de la Barceloneta.

Playa Barcelona

Quatre nois van agredir dues parelles de gais a la sortida de la discoteca Opium / Arxiu

La Fiscalia d'Odi, liderada pel fiscal Miguel Ángel Aguilar, va demanar presó pels dos majors d'edat detinguts i el jutge, després de revisar les proves i escoltar la versió dels dos homes, ho va anunciar divendres.

Després de passar un parell de dies a la comissaria de Les Corts, van ingressar a presó divendres passat.

Surten d'Opium i apallissen dues parelles gais a la platja de la Barceloneta

Es tracta de dos homes, de 26 i 22 anys, els dos de nacionalitat espanyola, veïns de la Zona Franca de Barcelona, tal com va informar ElCaso.cat

Juntament amb ells va ser detingut un tercer noi de 17 anys, que va passar a la fiscalia de menors i va quedar en llibertat. Els arrestats estan acusats d'un delicte greu de lesions i també d'un delicte d'odi.

Detencion H2O

Detenció de tres dels quatre agressors a la Zona Franca / ElCaso.cat

El quart agressor va ser identificat per les investigadores de la Unitat Central de Delictes d'Odi i Discriminació de la Comissaria General d'Informació. Ara, està en cerca i captura: es tracta d'un noi de la mateixa zona i nacionalitat.

Ingressen a presó dos dels autors: en cerca i captura el quart

Al noi de 26 anys que va ingressar a presó, se li atribueix la puntada de peu a la cara que va deixar inconscient una de les víctimes. L'agredit va requerir hospitalització i una intervenció quirúrgica.

Els quatre implicats en la baralla -els dos que estan a presó, el menor d'edat i el que s'ha de detenir- van sortir d'una discoteca de la zona, Opium, i van dirigir-se a la sorra de la platja, on hi havia tres parelles, dues d'elles homosexuals i una heterosexual.

Sense amenaça prèvia ni cap enfrontament, els quatre joves van començar a donar cops a les dues parelles gais. Després van marxar corrents.

Discoteca Opium Barcelona / Arxiu

Discoteca Opium Barcelona / Arxiu

Les declaracions de víctimes i dels testimonis i, sobretot, les imatges de les càmeres de seguretat d'una discoteca, van ser claus per poder relacionar les descripcions que havien fet les víctimes amb les cares dels homes.

En revisar els arxius policials, els van identificar ràpidament i els van detenir dimecres passat a la Zona Franca.