Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest migdia, 11 de setembre, al carrer del Rec de Barcelona, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (Ciutat Vella), un jove magrebí de 19 anys que acabava d’assaltar amb violència un home gran, d’uns 75 anys, per robar-li una cadena d’or que portava, segons ha pogut saber ElCaso.cat. El lladre ha pogut fer-se amb la joia, després d’arrencar-li de manera violenta, però un grup de veïns de la zona i un agent dels Mossos fora de servei, en veure el robatori, l’han seguit fins que l’han pogut retenir, fins a l’arribada d’una patrulla de la policia catalana, que l’ha detingut.

Els veïns l’han tingut a terra diversos minuts, evitant que pogués escapar ell i cadena, i ha estat entregat als Mossos d’Esquadra. La policia li ha trobat al detingut la cadena d'or, que ha pogut ser retornada a la víctima.

La víctima del robatori, un home gran, que pateix una minusvalidesa física, no ha resultat ferit greu, si bé sí que ha hagut de ser atès per una crisi d’angoixa. No és el primer cop, segons han explicat fonts de la investigació, que l’home era assaltat per lladres en aquesta zona de la ciutat.

Quatre antecedents per robatoris

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, el detingut és un jove magrebí de 19 anys que tot i la seva curta edat -els fets d’abans de fer 18 anys no es compatibilitzen- ja acumula quatre antecedents policials, tots per delictes contra el patrimoni.