La Policia Nacional ha detingut a l'aeroport de Madrid un home com a presumpte autor d'un robatori a l'hotel del complex esportiu de San Pedro del Pinatar (Múrcia) en el qual s'allotjava a finals de març passat la selecció de futbol de la República Dominicana.

Segons informa la Direcció Superior de la Policia de Madrid, es va colar a dues habitacions en les quals s'allotjaven membres de l'expedició dominicana i va sostreure un equip de fotografia valorat en més de 30.000 euros i diners en dòlars.

La Policia va realitzar un seguiment del material robat fins a Madrid, i els agents van aconseguir detenir el sospitós a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas quan es disposava a abandonar el país. A més, van recuperaruna pert del material i els diners robats en una casa ubicada al districte madrileny de Puente de Vallecas.

El robatori va passar en un instant en què el fotògraf oficial de la selecció de la República Dominicana es va absentar de la seva habitació de l'hotel en el qual s'allotjaven i, quan va tornar, el seu equip de fotografia havia desaparegut.

Va robar també diversos futbolistes

Alhora, diversos futbolistes del combinat dominicà es van adonar d'haver patit un robatori d'abundants diners en efectiu, denunciant els fets a la Policia Nacional. Després de la inspecció ocular del lloc i la revisió dels hostes allotjats a l'hotel el dia dels fets, els agents van aconseguir encaminar les seves indagacions i van identificar el principal sospitós.

Jugadors de la selecció de la República Dominicana Twitter
Jugadors de la selecció de la República Dominicana / Twitter

Un ampli dispositiu de vigilància va permetre ubicar-li al seu domicili de Puente de Vallecas, on ocultava tot el material robat. Amb la pertinent autorització judicial, la Policia va registrar l'habitatge, on es van trobar els efectes denunciats per les víctimes. Tanmateix, el sospitós no es trobava al domicili, per la qual cosa el nou objectiu era donar amb el seu parador.

Finalment, aquest home va ser detingut la setmana passada quan tractava d'abandonar Espanya des de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, on va ser detingut per aquests fets. La investigació policial va concloure que era el cap d'una banda itinerant dedicada a cometre robatoris a turistes estrangers en entorns amb gran afluència de persones.

Una selecció amb una crisi de resultats

La selecció de la República Dominicana no passa per un bon moment i fa massa temps que no poden classificar-se per a un torneig important com la Copa Or, en la qual participen els països d'Amèrica del Nord i Amèrica Central.

La seva classificació per al Mundial de Qatar 2022 va acabar molt aviat en no poder superar la fase prèvia en un grup en el qual havia de superar Panamà, Barbados, Dominica i Anguila. A l'última Copa Carib (2016) tampoc no van poder passar de la fase de grups. Actualment, ocupen el lloc número 156 al rànquing de la FIFA i hauran de treballar molt per poder millorar en aquesta classificació sota les ordres de l'espanyol Iñaki Bea, que ha apostat per convocar diversos jugadors que pertanyen a clubs espanyols.