Un professor ha estat detingut per haver abusat, suposadament, d'un grup d'alumnes menors d'edat a Lugo. La Policia Nacional ha arrestat aquest dimecres a la tarda al mestre de Música de l'escola, el CEIP Albeiros, després de "diverses denúncies" de l'entorn de les afectades. La Conselleria d'Educació, Ciència, Universitats i FP de Galícia ha confirmat que tenen "constància dels fets denunciats" i que han iniciat diligències informatives per aclarir el succeït i poder adoptar les mesures oportunes també des de l'àmbit administratiu. No obstant això, en tractar-se de menors involucrades, no han donat més detalls al respecte.

La Policia Nacional investiga el professor, de Música segons detalla La Voz de Galicia, que ha estat detingut aquest dimecres a la tarda per la Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM, per les sigles en castellà) del cos. La investigació estarà a càrrec del Jutjat d'Instrucció número 3 de Lugo, pel torn de guàrdia. El cas és encara més sorprenent després de saber que van ser les mateixes nenes de nou anys les que van denunciar els suposats abusos mitjançant una nota que van deixar a la bústia de suggeriments de la classe. No es descarta que hi hagi més menors afectades i la Conselleria gallega a més d'iniciar "diligències informatives" s'ha posat a disposició de la policia per "col·laborar estretament en aquest assumpte".

La direcció rebutja fer declaracions

Per la seva part, la direcció del CEIP Albeiros de Lugo, el centre educatiu a on cursen estudis les menors afectades, com els responsables de l'ANPA han declinat fer declaracions sobre un cas que es troba en mans de la Policia Nacional i en el qual no es descarta, de moment, que puguin produir-se noves denúncies. L'escola ha desenvolupat la seva jornada lectiva amb aparent normalitat, tot i que la porta principal d'accés es trobava segellada aquest dimecres al migdia amb un cadenat.