Els Agents Rurals i la Policia Local de Mollet del Vallès (Barcelona) han detingut un jove com el presumpte autor de quatre petits incendis forestals que hauria causat de forma intencionada a mitjans d'agost al Vallès Oriental (Barcelona).

Enxampat 'in fraganti'

Gràcies a una operació conjunta entre ambdós cossos, la policia local va aconseguir arrestar divendres passat un jove 'in fraganti' dins de l'espai d'interès natural de Gallecs, mentre provocava un incendi, el quart en una setmana.

Els altres focs van ser originats els dies 12, 14 i 15 d'agost entre els municipis de Mollet i Parets del Vallès, segons fonts dels Agents Rurals.

La detenció es va produir després que detectessin que s'havien produït diversos incendis que podrien ser intencionats, per la qual cosa van establir un dispositiu de vigilància que va permetre identificar el presumpte autor, que ha passat ja a disposició judicial.

Mor un pres després de calar foc al colcón de la seva cel·la a Castelló

Un reclús del centre penitenciari d'Albocàsser (Castelló) ha mort a la matinada d'aquest diumenge passat a la cel·la que ocupava després de calar-li foc al seu matalàs, segons han confirmat a Europa Press fonts d'Institucions Penitenciàries (IIPP).

Foc / Phere

Foc / Phere

Els fets es van produir entorn de les 5.00 hores de la matinada de dissabte a diumenge en el mòdul d'aïllament. El mort ocupava una cel·la vidrada sota la vigilància d'un altre pres. Va ser aquest el que va avisar els funcionaris en adonar-se del fum a la cel·la al mateix temps que van sonar les alarmes.

Els treballadors van actuar amb rapidesa per accedir a la cel·la però ja no es va poder fer res per la seva vida.

Es tracta del tercer pres que provoca un incendi a les seves cel·les en el mòdul d'aïllament d'aquest centre l'últim mes, el primer que ha mort com a conseqüència d'aquestes accions.

Després d'aquest tercer incident, el sindicat CSIF ha subratllat en un comunicat la "necessitat de solucions urgents" i ha demanat que "s'incrementin amb celeritat tant els mitjans humans i materials com els jurídics per poder actuar amb garanties en aquest tipus de casos".