La policia ha detingut a Aranda de Duero (Burgos) a un home de 38 anys per cremar cinc vehicles i dos contenidors a finals de gener. El protagonista afirma que va ser incitat "per les drogues". Va arrasar tot amb el que es creuava i la seva expedició va provocar greus incidents a la capital riberenca.

Detingut per cremar dos contenidors i cinc cotxes

La Subdelegació del Govern ha donat la seva versió dels fets a través d'una nota de premsa. L'arrest de l'home ha permès aclarir els actes vandàlics realitzats en la via pública, consistents en incendis provocats, que a més de la pèrdua d'elements materials va suposar un perill per a les persones per la proximitat del foc als habitatges.

El mateix detingut hauria reconegut que la nit en què va provocar els incendis havia consumit una gran quantitat de droga. Primer va localitzar un vehicle amb les claus posades i va decidir agafar-lo per donar unes voltes per la localitat.

Policia Nacional / Europa Press

Detingut per cremar dos contenidors i cinc cotxes / Europa Press

Primera parada: en una coneguda plaça arandina va incendiar dos contenidors. El foc es va estendre a dos vehicles que es trobaven estacionats.

Segona parada: després del primer incident es va dirigir a una àrea de servei, on es va apropiar d'unes ampolles de butà per seguir amb el festival piròman. Va localitzar un altre vehicle i li va calar foc. A més, no es va encarinyar i també li va calar foc al cotxe que havia sostret al principi de la nit i que li havia servit per circular per la ciutat.

Tercera parada: finalment, tornant a casa, el protagonista va veure una furgoneta i, creient que estava abandonada, també li va calar foc.

En total van ser cinc els vehicles i dos els contenidors incendiats en una mateixa nit.

Conducta piròmana reincident

Els agents de la Policia Nacional han identificat el responsable i han realitzat un registre al seu traster. Allà van localitzar nombrosos objectes robats procedents de l'interior dels vehicles, així com targetes de gasolineres, de supermercats i de bancs, a més d'eines. Es va localitzar també una capsa amb 25 encenedors i una bossa amb 24,8 grams d'una substància estupefaent, aparentment speed.

Les investigacions policials han constatat que al detingut li consten nombrosos antecedents policials per fets similars, havent estat ja detingut per provocar incendir en contenidors i vehicles.

Tot apunta a una presumpta conducta piròmana. Quarta parada: l'arrestat ja ha estat posat a disposició judicial.