Els Mossos d'Esquadra encara no tenen patrulles que van amb bicicleta uniformats. Però de ben segur que si la posessin en marxa donaria bon resultat. El passat 29 d'abril els Mossos de Girona van detenir a l'estil Pacific Blue un home de 28 anys, de nacionalitat algeriana i resident a Girona que acabava de robar la bossa de mà a una àvia al centre de la ciutat.

Un testimoni va informar de la direcció en què el lladre havia fugit, els hi va explicar com era i una patrulla de la policia catalana el va localitzar. Quan el lladre es va adonar que els policies l'havien trobat va començar a córrer, però es va trobar amb un altre vehicle policial i va optar per saltar un desnivell de cinc metres i seguir a peu pel marge del riu pel carrer de Güell.

Persecució amb una bicicleta pública

En aquell moment, un dels agents li va demanar a un ciutadà una bicicleta pública, servei que a Girona es coneix com a Girocleta, per seguir amb la persecució. Finalment se'l va localitzar en una zona d'horts amagat entre matolls i, quan els Mossos d'Esquadra s'hi van apropar, els va agredir fins al punt de causar-li ferides lleus.

En l'escorcoll del lladre els Mossos li van localitzar una targeta de banc i diners en efectiu que la víctima va reconèixer de la seva propietat. Amb totes les evidències, va quedar detingut

A presó

Davant les evidències, els agents van procedir a detenir-lo com a presumpte autor del robatori amb violència i intimidació i atemptat contra els agents de l'autoritat. El detingut, que té antecedents per fets similars, va passar el dia 29 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar presó provisional.