El narcotraficant italià Gianluca Tassone, pròfug de la justícia italiana condemnat a 15 anys de presó per delictes relacionats amb el tràfic internacional de drogues, ha estat arrestat a Barcelona, segons han confirmat avui els Carrabineros -policia militaritzada-.

Sentenciat a Calàbria

Tassone, natural d'un municipi de Calàbria, de 42 anys i fugit de la justícia internacional, va ser detingut diumenge passat a Barcelona gràcies a la col·laboració dels Carrabineros italians amb la Guàrdia Civil.

El novembre de 2020, el narcotraficant va ser sentenciat per la Fiscalia de Reggio Calabria a 15 anys de presó per acumulació de penes relacionades amb el tràfic internacional de drogues.

Manilles|Esposes / pixabay

Manilles / Pixabay

La detenció ha estat possible també gràcies a l'estratègia de lluita contra el narcotràfic internacional d'un grup especial dels Carrabineros que s'ocupa de perseguir als nombrosos fugitius que formen part de les cadenes criminals vinculades amb el negoci il·lícit d'estupefaents a Itàlia.

La col·laboració entre la Guàrdia Civil i els Carrabineros ja va propiciar la detenció a Madrid el 5 d'agost d'un dels pròfugs més buscats d'Itàlia, Domenico Paviglianti, el considerat màxim responsable de la Ndrangheta, la màfia calabresa.

Detingut a Barcelona un fugitiu perillós membre de la Camorra

La passada setmana agents de la Policia Nacional van detenir un fugitiu reclamat per les autoritats italianes que tenia en vigor una ordre europea de detenció i lliurament.

Detenció Policia Nacional / EFE

Detenció Policia Nacional / EFE

Gennaro Esposito, de 34 anys, s'havia instal·lat a Barcelona. Va ser arrestat quan es trobava amb la seva parella, que acabava de desplaçar-se des de Nàpols per trobar-se amb el sospitós.

Al detingut li ho considera un "perillós" membre del clan Mazarella de la Camorra, està acusat de delictes contra les persones i contra la propietat, i se li demanen 12 anys de presó.

Els fets pels quals s'ho buscava van ocórrer el 2018, quan juntament amb un còmplice i amb la finalitat de reafirmar el control del seu clan en una zona de Nàpols, van participar en un tiroteig contra membres d'un clan rival amb una pistola i un subfusell, ambdós de calibre 7,65.

Arran de les investigacions, els agents van tenir coneixement que el presumpte escapat s'ocultava a Barcelona, per la qual cosa es va establir un dispositiu a la ciutat fins que van poder localitzar-lo i detenir-lo. La investigació va començar l'abril, quan es va tenir coneixement de la presència d'aquesta persona a Espanya.