Un militar de l'exèrcit alemany ha estat detingut i posat en presó preventiva després de trobar-se en el seu poder armes, material nuclear i documentació secreta, segons va confirmar aquest divendres la Fiscalia federal.

Armes, material nuclear i documentació confidencial sobre Corea

La detenció de l'oficial, de 32 anys i la identitat del qual i rang no han estat revelats, es va produir al "Land" de Renània del Nord Westfàlia (oest) el passat 12 d'octubre durant una investigació en la qual se li van decomissar armes i granades, entre un altre tipus d'armament.

El setmanari "Der Spiegel" va agregar que entre les armes trobades a casa del militar hi havia fusells kalàixnikov, armes antitancs i antiaèries, a més de granades i munició.

Militar alemany recurs / Flickr

Militar alemany recurs / Flickr

Al detingut se li imputa ara, a més de per la possessió d'armes que no pertanyia a l'Exèrcit i que pel que sembla procedeix de països de l'Est d'Europa, un delicte per estar en poder d'una quantitat no determinada d'estronci-90, un isòtop radioactiu d'ús mèdic i industrial.

El detingut pertany a un centre de la Bundeswehr (Exèrcit alemany) que s'encarrega de l'anàlisi d'artefactes explosius de fabricació pròpia.

Segons "Der Spiegel", en militar se li va trobar també documentació secreta, en concret dos expedients actuals del Servei Federal d'Intel·ligència sobre la situació a Corea del Nord. Al detingut se li va confiscar "extensa literatura comunista".

A més de la Fiscalia federal i el servei de duanes investiga el cas el servei militar de contraintel·ligència.

Assassinen a trets el velocista olímpic Álex Quiñónez

L'atleta olímpic equatorià Álex Quiñónez ha estat assassinat en la nit d'aquest divendres a la ciutat de Guayaquil. Diversos desconeguts armats que es mobilitzaven en un vehicle l'han abordat en una zona comercial i l'han cosit a trets, segons van informar mitjans locals.

Álex Quiñónez / RRSS

Álex Quiñónez / RRSS

Testimonis asseguren que Quiñónez es trobava als afores d'una zona comercial al sector Colinas de la Florides, juntament amb una altra persona, quan ambdós van ser interceptats pels delinqüents, que van disparar en diverses ocasions. Ambdós Les víctimes van morir in situ.

Els informes preliminars detallen que els assassins es traslladaven en un Suzuki blanc SZ i vestien peces de roba reflectants fingint ser policies.