Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts en un narcopís del barri del Raval de Barcelona Miguel Ricart, de 53 anys, que va ser condemnat per la seva participació a l'anomenat crim d'Alcàsser (País Valencià). Segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat a EFE fonts properes al cas, Ricart ha estat detingut aquesta tarda en en el marc d'una actuació policial en què s'ha realitzat una entrada i registre, amb ordre judicial, en un pis on es traficava amb drogues.

L'objectiu de l'actuació policial era detenir el responsable d'aquest narcopis i ha resultat ser Miguel Ricart, condemnat l'any 1997 per haver estat considerat culpable del crim d'Alcàsser, en què van ser torturades, violades i assassinades tres adolescents de 14 i 15 anys de aquest municipi. Concretament, Ricart va ser condemnat a penes que sumaven 170 anys presó, però des del 2013 estava en llibertat. I és que va sortir del centre penitenciari d'Herrera de la Mancha (Ciudad Real) el novembre d'aquell any, després que la seva sentència fos reduïda a 21 anys per la suspensió de l'anomenada doctrina Parot.

Detenen Ricart després d'estar nou anys en llibertat

Els Mossos d'Esquadra han detingut Miguel Ricart un mes després que el Jutjat d'Instrucció número 6 d'Alzira, que dirigeix la investigació de la peça separada del cas Alcàsser que encara està oberta, hagi ordenat o autoritzat diverses proves de restes trobades a la fossa on van ser enterrades les tres menors després de ser assassinades.

L'Associació Laxshmi per a la lluita contra el crim (que exerceix l'acció popular) ha sol·licitat al jutjat que doni un impuls processal al cas. Val a dir que Ricart va ser l'únic processat, mentre que la policia encara busca Antonio Anglés pels  assassinats de Toñi, Miriam i Desirée. Els seus cossos van ser trobats semienterrats el gener de 1993 (fa 29 anys) en un paratge muntanyós de la localitat de Tous (País Valencià).