Els Mossos d'Esquadra han detingut l'home que va segrestar la seva mare, una anciana de 93 anys, el passat dijous. La policia catalana ha confirmat que el passat divendres a la tarda l'home va ser localitzat juntament amb la seva mare en un centre d'atenció primària de Barcelona, on la dona havia d'acudir diàriament per rebre la seva medicació. 

Per causes que s'estan investigant, el dijous 2 de juny al migdia un home de 62 anys, de qui no ha transcendit gaire més informació, va segrestar la seva mare, una dona d'avançada edat, a la Ciutat de la Justícia. Tal com vam explicar a ElCaso.cat, la dona havia acudit a la institució acompanyada d'una responsable de la residència on viu per tal de dur a terme algunes gestions, relacionades amb l'alt grau de dependència de la dona. Va ser aleshores quan es va presentar el fill de la dona i se la va endur a la força. L'home va obligar la seva mare, que es mou en cadira de rodes, a pujar a un taxi, malgrat la resistència que va oposar la responsable de la residència. 

Una cerca d'un dia i mig

Davant els fets, la responsable de la residència va acudir a una de les comissaries dels Mossos d'esquadra per tal d'interposar una denúncia contra el fill de l'anciana. La dona, a causa de la seva avançada edat i del seu alt grau de dependència, necessita prendre medicació diària, que li proporcionen en un CAP. La residència, sense conèixer les intencions del fill, i preocupada perquè l'estat de salut de la senyora s'agreugés, ja que el fill no responia les trucades ni donava senyals, va denunciar l'home per un delicte de desaparició

Els Mossos van iniciar ràpidament les tasques d'investigació i les gestions pertinents per tal de localitzar el fill, un home no massa estable, i la seva mare segrestada. Després d'un dia i mig de cerca i investigació, els Mossos han aconseguit frustrar el segrest i els han localitzat a tots dos en un centre mèdic de la ciutat comtal. Segons ha pogut saber l'ACN, l'home havia acudit allà perquè subministressin a la seva mare la medicació diària que necessita. La detenció va produir-se la tarda d'ahir divendres 3 de juny, i avui els Mossos han comunicat que han resolt aquest cas amb èxit. Ara, el fill de l'anciana està detingut per un delicte de detenció il·legal. La dona, per altra banda, ha retornat a la residència on vivia. 

Els Mossos continuen treballant en la desaparició d'un nen de 5 anys el mes de maig

Tot i que aquest segrest per part d'un familiar a un altre s'ha pogut resoldre satisfactòriament, els Mossos i l'associació SOS Desapareguts mantenen la crida a la col·laboració ciutadana per tal de localitzar un nen desaparegut el passat mes de maig. El nen, de cinc anys, va desaparèixer a Barcelona en el que els Mossos consideren un presumpte segrest parental i, gairebé un mes després, segueixen sense tenir pistes d'on poden trobar-se tant el nen com la seva mare. Recentment, es va difondre la cara d'ella, per tal d'augmentar les probabilitats que algú els hagués vist.