La Policia Local de Lloret de Mar (Selva) ha detingut un home de 33 anys dels Països Baixos per robar en tretze vehicles que estaven aparcats en el municipi. El lladre ja havia estat detingut a principis de setmana per un delicte similar.

Tretze robatoris en cotxes a Lloret de Mar

La majoria dels cotxes que l'home hauria forçat tenien la matrícula espanyola i la Policia Local de Lloret afirma que són de ciutadans del municipi.

L'home ja havia estat detingut el dilluns 30 d'agost per haver robat a dins d'un cotxe amb matrícula holandesa. D'aquest vehicle en va agafar un mòbil d'alta gamma, una jaqueta i un anell d'or amb les inicials de la víctima.

Després d'enxampar el lladre, els objectes s'han recuperat i retornat als seus propietaris. El detingut ha tornat a passar a disposició judicial.

Robatoris a turistes amb tàctiques militars i perruques: així ho feien

La Policia Nacional ha desarticulat una banda albanokosovar formada per tres homes i especialitzada a cometre furts a turistes a l'aeroport d'Alacant-Elx. Els integrants de la banda feien servir tàctiques militars i es posaven perruques i altres complements per no ser identificats.

lladre encaputxat - watari unsplash

Lladre arxiu / Unsplash

Els lladres, que es feien passar per viatgers, escollien les seves víctimes, normalment turistes estrangers, i els sostreien les seves pertinences mitjançant el mètode de l'engany. La investigació es va iniciar arran de diverses denúncies de ciutadans estrangers a les quals havien sostret les seves pertinences als aparcaments de l'aeroport. Tots aquests furts tenien un nexe en comú: es perpetraven quan les víctimes gestionaven un arrendament d'un vehicle o introduïen els seus efectes a l'interior del turisme llogat.

Feien servir tàctiques militars rebudes al seu país d'origen per observar els moviments de les seves víctimes, vigilar la possible presència policial i coordinar els moviments entre els membres del grup criminal.

Per fortuna els investigats van ser capturats 'in fraganti' a la zona aeroportuària, barrejats amb els passatgers, quan suposadament vigilaven una víctima per cometre un nou furt.