Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns un home de 42 anys relacionat amb la mort d'un altre home, de 33 anys, que el passat 21 de febrer va aparèixer sense vida a la Barceloneta, a Barcelona. Està previst que l'home sigui demà entregat al jutjat de guàrdia de Barcelona, que decidirà si ingressa a presó.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, una baralla entre dues persones que malviuen al carrer va acabar malament. Una trucada al 112 va alertar que una persona estava sense coneixement a terra, al mig del carrer, a tocar de l'avinguda de Joan de Borbó. Els agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Ciutat Vella que van presentar-se al lloc van activar una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i van confirmar la mort de l'home. Per la situació, i també per com havia mort, va costar en un primer moment que els Mossos d'Esquadra confirmessin que es tractés d'una mort criminal. Les proves forenses ho van confirmar.

Investigació oberta

La investigació la va assumir la DIC de Barcelona. El grup d'homicidis, amb la col·laboració dels agents del mateix districte, van poder marcar uns quants objectius, dels habituals de la zona, a l'espera de fer comprovacions. Finalment, va poder ser detingut ahir, en una zona propera d'aquest cèntric carrer de la Barceloneta. Segons la policia catalana, el cas segueix sota secret d'actuacions, a l'espera que demà sigui entregat al jutjat. Ara per ara, però, tot i que s'investiga com un possible crim, sembla que no acabarà tipificat ni com assassinat ni tampoc com a homicidi dolós, i podria ser investigat com un homicidi imprudent; l'agressor de 42 anys no tenia cap intenció de matar l'home de 33 anys. La baralla que es va iniciar, al migdia, va acabar amb l'home ferit i després va acabar morint. Caldrà veure com avancen les investigacions policials; si bé fonts al corrent del cas asseguren que és una baralla entre dues persones habituals dels carrers de la Barceloneta que va acabar de la pitjor manera possible.