Un home ha estat detingut aquest dijous a Londres després d'encastar-se amb el seu cotxe contra les portes davanteres de Downing Street, la residència oficial del primer ministre britànic Rishi Sunak, segons han informat des de Scotland Yard. Els fets han tingut lloc quan faltaven pocs minuts per arribar a dos quarts de cinc de la tarda a Londres i el vehicle ha quedat incrustat contra les tanques exteriors de la finca, sense arribar a provocar ferits. El conductor del vehicle, un home d'uns 50 anys, està acusat dels delictes de danys i conducció temerària

Scotland Yard ha obert una investigació sobre el sinistre per determinar les causes que l'han provocat i saber si es tracta d'un xoc accidental. El fet que el cotxe s'hagi encastat contra Downing Street ha fet pensar en un possible atac terrorista i en un accident intencionat, tot i que les autoritats policials no treballen en aquesta hipòtesi. En el moment dels fets, el primer ministre Rishi Sunak es trobava a l'interior de la residència, però ha marxat poc després a un acte tal com tenia previst anteriorment.

Rishi Sunak estava a l'interior de Downing Street

Els carrers del voltant de Downing Street, al mig de Westminster, han estat acordonats durant prop d'un parell d'hores i no s'ha deixat passar els vianants, en una zona que normalment està plena de turistes a aquestes hores del dia. S'ha registrat i escorcollat el vehicle amb gossos i experts en explosius, ja que en un primer moment s'ha pensat que podria haver-hi a l'interior una bomba preparada per esclatar. Un cop s'ha comprovat que ja no existia cap risc, s'ha aixecat el cordó policial i desenes de persones s'han acostat a presenciar l'escena, tot i que els policies armats vigilaven de prop el cotxe.