La Guàrdia Civil ha detingut un home per la seva presumpta implicació en la desaparició de la jove de la Pobla Llarga (València) Wafaa Sabbah, qui va ser vista per última vegada el 17 novembre de 2019 a la localitat valenciana de Carcaixent. La família de Wafa se sent desesperada davant de la falta de proves del seu parador.

Detingut per la desaparició de Waffa Sabbah

Aproximadament un mes després de la desaparició de Wafaa, el llavors delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, va informar de la incorporació de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil a la investigació i que es mantenia oberta una línia d'indagacions "clara" però "no determinant".

Aquesta línia d'investigació desvinculava el cas del de Marta Calvo -ja que la recerca d'ambdues dones va arribar a coincidir en el temps-, encara que desgraciadament per la mort d'aquesta última es va detenir com a presumpte assassí a Jorge Ignacio P.J., que es va lliurar a la Guàrdia Civil el 4 de desembre. Wafaa va desaparèixer només deu dies després de la desaparició de Marta Calvo en una localitat propera.

Guàrdia Civil / Europa Press

Guàrdia Civil / Europa Press

La recerca de Wafaa Sabbah segueix activa, encara que no hi ha una sola pista fiable d'ella més allà que el seu telèfon va deixar de funcionar a Xàtiva. L'últim contacte que va tenir la jove de 19 anys va ser amb un home de 70 anys que li va preguntar on era a les 16:00 hores del dia de la seva desaparició. A la pregunta d'aquest individu Wafaa va respondre que era a Xàtiva i que tenia poca cobertura.

Segons van informar fonts de la Guàrdia Civil, Wafaa tenia una vida complicada i dormia en un sofà que li llogava un home de 35 anys en una casa de Carcaixent, lloc on s'havia mudat recentment.