La Policia Nacional deté l'exboxejador Poli Díaz per respondre per un delicte de lesions a Las Palmas de Gran Canaria.

Detingut Poli Díaz, el Potro de Vallecas, a Gran Canària

El Potro de Vallecas, Policarpo Díaz, de 53 anys, ha estat detingut aquest dimarts abans de dos quarts d'una del migdia a Las Palmas de Gran Canària per ordre del Jutjat Penal número 30 de Madrid, per respondre per un delicte de lesions. Ha ingressat a presó en espera del seu pas als jutjats.

Poli Díaz boxejador / EFE

Poli Díaz ingressa a la presó després de ser detingut per un delicte de lesions pendent en els jutjats / EFE

Està previst que l'antic boxejador, que planificava la seva tornada als rings, sigui posat a disposició del Jutjat de Guàrdia a Las Palmas de Gran Canària demà, dimecres.

Díaz, originari de Madrid, feia anys que residia a Las Palmas de Gran Canària amb la seva parella i l'hivern passat va anunciar la seva tornada a l'esport el pròxim hivern a Madrid, seguint l'exemple de l'estrella Mike Tyson, que va tornar el novembre passat.

Delictes de lesions i judicis pendents

Ara s'enfronta als jutjats per un delicte de lesions i té diversos judicis pendents des de fa anys a què no s'ha presentat malgrat ser citat diverses vegades.

L'últim combat del Potro de Vallecas va ser el març de 2001 a Ripollet, Barcelona, on es va enfrontar i va derrotar el colombià Luis Cardoso.

Poli Díaz va ser set vegades campió d'Espanya en pes lleuger i vuit vegades campió d'Europa. El 1991 va perdre davant el nord-americà Pernell Whitaker a Norfolk i des d'aleshores va protagonitzar diversos episodis de drogoaddicció i excessos.

De fet, el boxejador havia estat detingut en diverses ocasions durant els últims anys. El 2003 va ser condemnat per agressió després d'agredir amb un pic a un delinqüent que atracava una persona gran. El 2012 va ser apunyalat dues vegades i el 2014 va ser detingut per intentar agredir uns agents de policia.