La Policia Nacional ha detingut un home a la Jonquera, a l’AVE, acusat d’haver matat, a principi de febrer, a Itàlia, un militar. L’home anava en un tren que cobreix la ruta entre Perpinyà i Figueres i va ser interceptat per una patrulla mixta espanyola i francesa que s’encarrega de la seguretat de la ruta ferroviària d'alta velocitat entre els dos països. Els agents van identificar l’home i no van tenir la certesa que la documentació que portava fos real, va ser llavors quan va quedar arrestat per tal de confirmar si el passaport que portava i el permís de residència era real. Des de la Unitat d'Estrangeria i Documentació de la Jonquera es van fer les investigacions oportunes per esbrinar la identitat d'aquesta persona.

Buscat a Itàlia per matar a cops de puny un militar

Els policies van poder confirmar que els documents eren falsos i que la persona que tenien detinguda era un home de 29 anys i nacionalitat tunisiana que estava en cerca i captura per un crim que es va produir a principi de febrer a Itàlia on va ser assassinat un militar, Danilo Salvatore Lucente Pipitone, de 44 anys.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’home ara detingut va matar a cops de puny el militar a Roma a qui l’acusat, amb un altre home, el va intentar atracar i l’assalt es va embolicar. Les ferides que va patir el militar van ser mortals. L’home detingut ara a la Jonquera té antecedents per tràfic de drogues i robatoris i, com a mínim des de 2013 està a Itàlia. La policia francesa ja va detenir al febrer un altre implicat en el mateix cas, Mohamed Abidi.

Les autoritats italianes estaven a procés de tràmit per introduir una reclamació al Sistema d'Informació Schengen (SIS). Des de la Policia Nacional es va iniciar la comunicació amb les autoritats italianes i després de confirmar que l’ordre de cerca i captura estava encara activa, es va procedir a la detenció de l’home per tal de poder ser entregat a la justícia italiana. La policia creu que l’home, que havia entrat al nostre país amb l’AVE i tenia intenció d’escapolir-se de la justícia, es molt perillós.