Earl Lee Johnson Jr, un home de 35 anys, ha estat detingut per l'assassinat de Janice David. Segons fonts policials, l'acusat havia estat de festa amb la víctima i ambdós havien consumit diverses drogues i alcohol abans que el cos de David fos trobat al cotxe de Johnson. Els fets van passar a East Baton Rouge, en l'estat de Louisiana.

Segons els agents de policia que han investigat el cas, Janice David va ser colpejada, escanyada i apunyalada per Earl Lee Johnson abans de morir. El cotxe en el qual va ser trobat el cos de la víctima, el passat 18 d'abril, estava completament cremat en un intent d'ocultar les proves del delicte.

Aquest cas ha cridat l'atenció de mitjans de comunicació de tot el món per una particularitat extremadament macabra. Earl Lee Johnson va transmetre en directe l'assassinat a través del seu compte de Facebook Live.

Els detalls del crim

Durant la transmissió es va poder veure a Johnson cridant que agredia la víctima perquè li havia "robat la seva merda". Sembla que es refereix a algun tipus de substància, ja que ambdós feia diversos dies estaven en una festa plena de drogues i alcohol que s'havia prolongat diversos dies.

Johnson va lligar David al volant del seu BMW i va començar a colpejar-la mentre li cridava. Després d'això, la va apunyalar fins a acabar amb la seva vida. Durant l'agressió, ella cridava, suplicant-li que parés de fer-li mal, però l'assassí no es va aturar en cap moment.

la mata 1
Janice David / Twitter

Facebook va rastrejar la localització d'Earl Lee Johnson Jr i va informar ràpidament a l'Oficina del Xèrif d'East Baton Rouge, l'estació policial més propera al lloc dels fets. La policia va detenir ràpidament a l'assassí, però no per l'assassinat de David, sinó pel robatori d'un cotxe. Després, van saber que era el que havia pujat al seu compte de Facebook l'assassinat. Uns dies després van trobar el cotxe en el qual hi havia el cos de Janice David.

No era la primera vegada que l'acusat tenia problemes legals. De fet, el 2007 va ser detingut per robatori a mà armada i va estar 15 anys a la presó complint condemna.

Les reaccions després del delicte

Jean McKneely, sergent de policia, va parlar amb els companys de WBRZ sobre el delicte comès per Johnson i va explicar els detalls de la seva detenció i la confessió de l'acusat: "Aparentment, van estar involucrats en l'ús de drogues junts durant un parell de dies i el resultat final, com tots han vist a Facebook Live, és un acte espantós i malvat", va comentar l'agent.

També va comentar que l'acusat no va negar els fets i va assumir ràpidament la seva culpabilitat: "Iniciem la nostra investigació, teníem un enregistrament del vídeo, ja el teníem detingut, l'interroguem i va admetre haver comès l'assassinat".

Terri Austin, la padrina de la víctima, va atendre WAFB per donar la seva opinió sobre l'assassinat de David: "Jo pensava que quan van dir que havia mort, hauria estat en un accident de cotxe o una mica així, mai no vaig pensar que algú podria fer-li això", va comentar.