La Policia Nacional ha detingut a Alacant l’home que va atacar brutalment un inspector de la policia fora de servei a Saragossa, quan li havia recriminat anar sense mascareta en un autobús. Segons ha informat la policia aquest migdia, els agents li han seguit la pista per diversos punts de la geografia espanyola fins que l’han pogut arrestar en aquesta ciutat del País Valencià. 

Els fets van passar el passat 17 d’octubre a Saragossa i gràcies a la col·laboració ciutadana i a un vídeo que es va publicar de l’agressió, la Policia Nacional el mateix 18 va poder identificar-lo i emetre una ordre de cerca i captura contra el jove, que era estranger i originari del Magreb.

Agredit per demanar que es posés bé la mascareta

Segons les informacions del dia dels fets, l’inspector fora de servei de la Policia Nacional viatjava amb un autobús urbà per Saragossa quan va demanar al jove que es posés bé la mascareta. Quan l’home es va identificar com a policia, el jove va reaccionar amb violència i li va donar a l'agent un cop de peu al pit i multitud de cops de puny a la cara i al cap.

El policia va haver de ser traslladat a un centre hospitalari, on va estar en observació fins a les deu de la nit. L’agent va quedar ferit per un vessament a l'ull i diversos cops per tot el cos, tot i que la seva vida no va córrer perill.

Identificat gràcies al vídeo de l'agressió

Un ciutadà va gravar l’agressió i gràcies a això la policia el va poder identificar i emetre una ordre de cerca i captura contra ell, que s’ha pogut fer efectiva avui, quan diversos agents de la policia espanyola l’han detingut a Alacant. Es desconeix, ara per ara, què feia en aquesta zona del País Valencià i quina ruta va fer per intentar escapar de la policia.

El que sí que havien confirmat fonts de la policia és que treballaven amb la hipòtesi que el jove, després de ser gravat en vídeo i de ser buscat per la policia, tenia intenció de sortir d'Espanya. Sembla que finalment no ho ha aconseguit. L'arrestat segueix a Alacant pendent de passar a disposició davant del jutge que porta el cas, a Saragossa.