Agents de la Policia Nacional han detingut a València un home de 56 anys i origen pakistanès com a presumpte autor d'un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats de matrimoni forçat, després de pel que sembla retenir la seva filla al domicili familiar i prohibir-li sortir o comunicar-se amb terceres persones, per obligar-la a casar-se amb un jove elegit pel seu pare i que ella no coneixia. El pare la va agredir en diverses ocasions quan es va assabentar que la jove mantenia una altra relació sentimental.

Aïllada, amenaçada i coaccionada

La Sala 091 va alertar els agents perquè acudissin a un domicili de la capital del Turia, on pel que sembla una jove estava sent retinguda pel seu pare des de feia més d'un mes, segons han informat les forces de seguretat en un comunicat.

Quan els agents van arribar a l'habitatge familiar es van trobar amb una dona en "evident estat nerviosisme" que reclamava a la patrulla policial ajuda per escapar-se del domicili, ja que presumptament el seu pare no la deixava sortir sola si no era acompanyada per algú de la família. La situació s'havia tornat més insostenible en assabentar-se que ella tenia xicot d'una altra nacionalitat diferent de la seva, una relació que no aprovava.

Detingut / GatoDesing

Detingut / GatoDesing

La patrulla policial, davant de tals afirmacions de la víctima, immediatament es va fer càrrec de la jove i la va escortar fora del domicili familiar, relata Europa Press.

Els agents van posar els fets en coneixement dels investigadors de la Brigada d'Estrangeria i Fronteres de València, que van iniciar les indagacions policials per aclarir els fets. Una vegada garantida la seguretat tant física com emocional de la víctima, van esbrinar que el seu progenitor l'havia amenaçat d'enviar-la a viure al Pakistan amb un familiar si no es casava amb la persona que ell havia elegit.

Veu d'alarma a la policia

En negar-se a sotmetre's a la petició del seu pare, el progenitor li va treure el seu telèfon mòbil per evitar que tingués contacte amb terceres persones. 

La víctima, que no volia sotmetre's als desitjos del seu pare, va aprofitar un moment que es va quedar sola per avisar un conegut que va donar la veu d'alarma a Policia Nacional, va ser llavors quan els agents van ser avisats i van acudir a l'habitatge.

A més, en aquell mateix moment, els agents li van oferir protecció a la víctima i la van acompanyar a un altre allotjament. Després de realitzar les indagacions oportunes, finalment els agents han detingut el pare de la víctima com a presumpte autor d'un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats de matrimoni forçat. L'arrestat ha passat a disposició judicial.