Dues dones, mare i filla de 89 i 48 anys d'edat, van ser trobades en estat de desnutrició en un habitatge de Chantada (Lugo) en el qual feia diversos dies que estaven tancades, pel que van haver de ser traslladades fins a un centre hospitalari.

Dues dones desnodrides i deshidratades

Segons informen fonts de la Policia Local, van ser els veïns els que van donar la veu d'alarma a l'Ajuntament, ja que portaven diversos dies sense veure aquestes dues persones, relata Europa Press.

D'aquesta manera, els agents es van aproximar fins a la casa durant diversos dies per provar de localitzar-les, ja que tampoc no es tenia constància de familiars amb la qual les dones mantinguessin el contacte. Malgrat que van trucar repetides vegades a la porta, no van veure indicis d'activitat a l'habitatge.

D'acord amb el relat de la Policia Local, finalment es va sol·licitar una ordre judicial per poder articular un dispositiu amb què accedir al domicili.

Amb l'ajuda dels bombers, que van trencar un vidre del primer pis, els policies van aconseguir entrar a la casa i van trobar les dues dones en un llit desnodrides i deshidratades, mentre que el domicili es trobava en molt males condicions. A més, en el moment en què les van localitzar, cap de les dues no aconseguien articular un discurs coherent.

Llavors, els agents van avisar el 061-Urxencias Sanitarias perquè donés atenció mèdica a les dues dones. Finalment, van ser traslladades fins a l'hospital comarcal de Monforte, on encara es recuperen.

Les autoritats busquen les persones responsables de l'esdeveniment.