La Policia Nacional ha localitzat un 'call center' -centre de trucades- a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) que es dedicava al tràfic d'éssers humans i gestionava cites entre clients francesos i dones víctimes d'explotació sexual d'origen sud-americà.

12 detinguts i 33 dones explotades

Durant l'operatiu policial, desenvolupat de forma simultània a quatre països europeus, s'ha detingut 12 persones, 8 d'elles a Espanya, de les quals 5 n'han ingressat ja a presó, 2 a França, 1 a Itàlia i 1 a Romania, ha informat la Policia Nacional.

Les autoritats franceses han identificat fins al moment com a víctimes de l'organització criminal a un total de 33 dones, que estan sent assistides a França. Les dones eren controlades amb sistemes de videovigilància.

Es van dur a terme registres a 20 immobles -18 a França i 2 a Espanya, concretament en Roses (Girona) i L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)-. A Espanya s'han intervingut més de 18.000 euros i diversos efectes digitals i documentació, recull Efe.

El líder de l'operació operava des de l'Hospitalet de Llobregat

Per concertar les cites el client francès trucava a un dels telèfons que es publicitaven en una pàgina web i els atenia el líder de l'organització des del 'call center' de l'Hospitalet de Llobregat.

La investigació es va iniciar en França el juny de l'any passat gràcies a la declaració de dues de les víctimes. Aquestes, dues dones de nacionalitat colombiana, van acudir a la comissaria de Policia de Montpeller per denunciar que havien fugit d'un apartament en el qual havien romàs segrestades diverses setmanes, durant les quals van ser obligades a exercir la prostitució.

Detingut / GatoDesing

El líder de l'operació operava des d'Hospitalet de Llobregat / GatoDesign

Posteriorment, l'autoritat judicial de Montpeller va emetre una ordre europea que va permetre l'inici de les indagacions a Espanya.

Fruit de les investigacions es va localitzar més potencials víctimes, totes elles d'origen sud-americà, així com l'existència d'un 'call center' ubicat al domicili dels investigats a la localitat barcelonina d'Hospitalet de Llobregat, des del qual es gestionaven les cites amb els clients francesos.

Les dones eren enganyades i venien amb promeses falses

Les víctimes van declarar haver estat captades als seus països d'origen per la principal investigada, qui els oferia una activitat remunerada en tasques de neteja o cura de nens.

Una vegada a França, després d'haver estat desarrelades i privades de recursos, es veien obligades a exercir la prostitució i lliurar el 50 % dels beneficis a l'organització criminal.

Després de sol·licitar el client els serveis de prostitució, els investigats, mitjançant missatges telefònics, li facilitaven l'adreça a la qual dirigir-se.

Organització familiar

La cap de la banda comptava amb la col·laboració de diversos familiars i un integrant del grup, el "Passador", era l'encarregat d'acompanyar la víctima des de la seva ciutat d'origen fins a França.

La xarxa utilitzava tots els mitjans de transport per al trasllat de les víctimes, aconseguint que aquestes travessessin les fronteres tant de forma clandestina com regularment.