"Està identificat i no pot ser gaire lluny". Aquesta és la frase que fan servir investigadors dels Mossos d'Esquadra per parlar del segon lladre, l'home que encara no s'ha pogut detenir, i que està relacionat amb l'agressió que va patir un avi el passat 18 de març a l'estació de Ferrocarrils de la plaça de Catalunya de Barcelona.

Les imatges de les càmeres de seguretat han estat claus per identificar i detenir un dels participants en l'agressió. Uns agents de la Guàrdia Urbana el van localitzar pel carrer el dia 21 de març i va quedar detingut. Es tracta del jove que apareix de cara a les imatges, un noi marroquí de 22 anys amb onze antecedents policials i que va ingressar a presó.

Identificat el segon lladre dels Ferrocarrils

Els Mossos saben qui és el segon implicat i esperen poder-lo detenir aviat. Els dos joves, que van seguir l'avi des del carrer Bergara, van entrar amb ell a l'estació de Ferrocarrils i el van assaltar i el van tirar per les escales, "treballen" junts al centre de Barcelona. El noi que la policia catalana té identificat també és de nacionalitat estrangera.

Detinguts Barcelona

Imatge dels dos lladres: un d'ells ja ha estat detingut, en falta un / ElCaso.cat

Les seves dades s'han compartit entre els agents de paisà que treballen, tant dels Mossos com de la Guàrdia Urbana, al centre de la ciutat per si s'hi deixa veure, poder-lo detenir.

Les imatges de les càmeres de seguretat, que van ser claus per poder-los identificar i detenir-ne un d'ells, demostren la violència que els dos joves van fer servir per atacar l'home, de mobilitat reduïda. Quan ja s'havien fet amb les seves pertinences, i l'home oferia resistència, el van tirar escales avall.

Els lladres busquen víctimes més fàcils

Els episodis d'inseguretat que es viuen al centre de la ciutat s'han tornat a fer constants després de la reobertura dels centres comercials i de l'aixecament de part de les restriccions que s'havien aplicat per evitar la propagació del coronavirus.

Els lladres, que han fet del furt i robatoris amb violència el seu modus vivendi al centre de la ciutat, han de buscar víctimes entre les persones veïnes de Barcelona per la falta de turistes, que eren, fins abans de la pandèmia, el seu principal objectiu.