Sis ultres de futbol, d'entre 18 i 43 anys i que pertanyen a un grup radical de seguidors del principal club de futbol de Màlaga, han estat detinguts per la Policia Nacional per un aldarull en una de les terminals de l'aeroport de Màlaga.

Els arrestats se'ls acusa de delictes de desordres públics i danys, després d'esperar i enfrontar-se a la zona d'arribades amb membres d'una afició rival, fanàtics d'un equip de Sevilla que juga competició europea, segons ha informat la Policia.

L'aldarull es va produir el 18 de març, cap a les 21.30 hores, i van participar unes 30 persones de sengles grups radicals, i segons les indagacions, es van enfrontar durant tres minuts amb el llançament de tanques, cadires i tamborets, a més de l'intercanvi d'insults.

Van trencar part del mobiliari de l'aeroport

Els arrestats, presumptament, van provocar abundants danys en un restaurant i van trencar també unes portes automàtiques de la zona d'arribades la reparació de la qual ascendeix a uns 3.000 euros, segons responsables d'AENA.

A més, a un dels arrestats se li atribueix un delicte de furt, en aprofitar el moment de desconcert entre els passatgers per sostreure a la distracció una maleta amb efectes valorats en gairebé 9.000 euros, en concret 5.000 euros en efectiu i una bossa de marca, entre altres objectes.

Sembla que va ser un pla premeditat

Tot fa indicar que els detinguts, la majoria d'ells amb antecedents, van esperar durant unes dues hores els seus rivals, que viatjaven fins a Màlaga després de presenciar un partit del seu equip a Londres.

La Policia assegura que durant uns minuts van sembrar el pànic a la terminal i que després de l'aldarull es va dissoldre ambdós grups, que es va saldar sense ferits. Després de la corresponents gestions, els investigadors han identificat i localitzat a part dels responsables en aquests fets. La investigació continua oberta i no es descarten nous arrestos.

Aquesta investigació s'emmarca en la lluita contra la violència en l'esport, i els fets s'han posat en coneixement de la Comissió Nacional Contra la Violència en els Espectacles Esportius prevista en la Llei de l'Esport, a l'objectiu d'indagar sobre les possibles sancions administratives aplicables, al marge de les corresponents en matèria penal.

Diversos clubs han decidit condemnar la violència als seus estadis i han pres la decisió de prohibir l'entrada als membres d'alguns grups radicals, que han substituït per grups d'animació que estan molt més controlats per les entitats esportives perquè no comenten aquest tipus d'activitats delictives.