La Policia Nacional ha detingut un pedagog terapeuta de 58 anys com a presumpte autor d'un delicte d'agressió sexual a menors per, presumptament, agredir sexualment dues nenes a les quals tractava en un centre escolar de València per un problema de trastorn del desenvolupament. L'home, que no tenia antecedents policials fins ara, ha estat posat a disposició judicial i el magistrat l'ha deixat en llibertat amb una ordre d'allunyament respecte del centre educatiu, així com la retirada del passaport perquè no pugui fugir.

S'aprofitava de la seva feina de terapeuta per agredir sexualment les nenes

La detenció del terapeuta ha estat fruit d'una investigació per part d'agents de la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM) en tenir coneixement que les dues menors podrien haver estat agredides sexualment en el moment en què es quedaven a soles amb el seu terapeuta. Segons van poder esbrinar els investigadors, el pedagog, d'origen espanyol, tenia una plaça de propietat en una altra localitat, però en els darrers anys havia sol·licitat fer serveis anuals, sense cap compensació econòmica, en escoles on hi hagués menors amb necessitats especials i trastorns del desenvolupament que no poguessin verbalitzar el que els passava. 

Així, el terapeuta havia aconseguit tractar com a mínim amb onze nenes, d'entre 3 i 6 anys, que després del tractament presentaven un endarreriment en la seva evolució, així com uns comportaments sexuals que abans no tenien i un pànic a tenir contacte amb el pedagog. Els investigadors també van comprovar que el sospitós molts dies es quedava voluntàriament durant les hores extraescolars i propiciava una proximitat física amb les nenes, fins i tot amb massatges, que no tenia res a veure amb la seva feina d'adequar el contingut de les classes perquè els alumnes amb dificultats les poguessin entendre. Finalment, després de diverses indagacions, van detenir el docent per agressió sexual a menors i el van posar a disposició judicial.