Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones que intentaven ocupar un pis al carrer Doctor Ferran, ubicat en el centre del municipi de Salt de la província de Girona. Els fets han passat al voltant de les 18:30, quan l'alarma ha alertat els agents que s'han desplaçat ràpidament fins al lloc dels fets.

Quan els agents han arribat al pis ubicat en el número 13 del carrer Doctor Ferran han vist dues persones, un home i una dona. L'home, que va reaccionar amb violència davant de l'arribada dels Mossos d'Esquadra, tenia una ordre de detenció.

Els detinguts han estat identificats, tots són família. Es tracta d'una parella formada per l'home que va actuar violentament en primera instància, la seva esposa i el germà del primer. Són persones d'entre 27 i 32 anys.

Què ha passat?

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, quan els agents van arribar al pis han trobat una persona amb una llanterna que estava intentant manipular els sensors de l'alarma. Els detinguts estaven canviant el pany de la porta per col·locar-ne un altre.

En el moment en el qual els agents han informat que serien detinguts un dels homes s'ha posat molt violent i ha començat a colpejar alguns dels Mossos que s'havien desplaçat. En aquell moment, la seva dona ha empès a una agent escales a baix. El germà de l'home que té activa una ordre de detenció també ha aprofitat el caos del moment per agredir els policies i intentar desarmar-los.

Els agents han aconseguit detenir els ocupes

Després de diversos minuts els agents han sol·licitat reforços per controlar millor una situació que s'estava complicant per la presència d'altres persones a la zona. Amb l'arribada de personal de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), agents de l'empresa de seguretat d'alarmes i també la policia local de Salt s'ha pogut detenir les tres persones que intentaven ocupar el pis. Han estat detinguts per un delicte contra la seguretat de trànsit i atemptat contra agents de l'autoritat.

Els agents han hagut d'utilitzar la força mínima per reduir els detinguts i han patit diverses contusions, empentes, cops i mossegades. Cinc Mossos han resultat ferits, encara que cap de gravetat.