Nou cas d'homofòbia a Saragossa: un pare maltracta i amenaça de mort el seu fill. El motiu? Per ser gai.

Detenen un pare de Saragossa per homofòbia

La Policia Nacional ha detingut a Saragossa un home de 45 anys, com a presumpte autor de delictes de maltractaments, en l'àmbit familiar, i d'odi cap al seu fill, motivats per la seva orientació sexual. Així mateix, li constava una ordre de detenció i extradició per l'Organització Internacional de Policia Criminal (Interpol).

El seu pare l'amenaça de mort

Els fets van passar el dimecres, 24 de març, a les 23:50, al carrer Sor Juana de la Cruz de Saragossa quan una amiga de la víctima va alertar al 091, després que aquest li enviés un WhatsApp dient-li que estava atemorit perquè el seu pare l'havia amenaçat de mort.

Dues patrulles del Grup d'Atenció al Ciutadà es van desplaçar fins al domicili, en el qual es trobaven la mare i el fill, negant ella tots els fets.

El pare el maltractava per ser gai

En una entrevista de manera reservada, el jove va explicar als agents que feia molt de temps que estava patint maltractaments psíquics per part del seu pare, motivats per la seva orientació sexual. També va afirmar que la seva mare també era una víctima de violència de gènere des de feia vuit anys, quan van venir a residir a Espanya.

Aquests actes de violència cap al jove, que van començar fa més de dos anys, no sols eren psíquics, sinó que en alguna ocasió es van donar agressions físiques. La víctima vivia constantment patint amenaces i humiliacions en públic i, en estar atemorit, mai es va atrevir a denunciar.

Detenido / Pxhere

Detenen un pare per maltractar i amenaçar de mort el seu fill per la seva orientació sexual a Saragossa / Pxhere

Detingut per delicte d'odi i maltractament

El presumpte maltractador encara no havia estat localitzat, però el fill, amb molta por, va dir que estava en el domicili amagat. Després d'uns minuts de cerca va ser trobat dins d'un armari de neteja a la terrassa contigua d'uns veïns, sent arrestat pels fets descrits.

El pare també tenia un Orde de la Interpol per a la seva detenció i extradició per una reclamació judicial internacional de Moldàvia, per un delicte de tràfic de drogues. La Policia Nacional ha recordat que denunciar els delictes d'odi ajuda a prevenir i evitar que aquests fets tornin a repetir-se.