Ignacio Magaña, regidor del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) a Saragossa, ha protagonitzat una nova topada amb la justícia en haver estat detingut aquest diumenge per conduir sense el carnet. Magaña ja va ser arrestat amb anterioritat, després que la seva exdona l'acusés d'un delicte de violència masclista.

La Policia Local de Saragossa ha detingut Magaña poc abans de les cinc de la matinada d’aquest diumenge després de detectar que havia comès una infracció de trànsit mentre circulava pel Camino de las Torres que travessa la capital d’Aragó. En aturar-lo, els agents es van adonar que el regidor havia perdut tots els punts del carnet de conduir, per la qual cosa, tècnicament, tenia prohibit posar-se al volant.

Expulsat del partit socialista

El PSOE de Saragossa ha emès un comunicat informant de la decisió de suspendre temporalment la militància de Magaña. Per altra banda, també li han obert un expedient disciplinari que la Comissió Executiva Provincial del PSOE de Saragossa revisarà al llarg d’aquesta setmana. Des del partit socialista han condemnat l’actuació del regidor i han assegurat que "no toleraran que cap càrrec públic socialista cometi aquesta mena d’irregularitats”. Al comunicat han exigit a la resta de regidors “actuar amb exemplaritat” i han afirmat que actuaran amb “rapidesa i contundència” en aquest cas.

Detingut per violència masclista

No és el primer cop que Ignacio Magaña acaba detingut. El 2021, la seva exdona el va denunciar a la policia acusant-lo de maltractament i violència de gènere. En aquell moment, el PSOE va expulsar Magaña d’entre les seves files. No obstant això, el 2022 el van haver de readmetre després que la justícia desestimés les acusacions i l’absolgués dels càrrecs. Les versions contradictòries d’ambdues parts va fer que prevalgués la presumpció d’innocència i Magaña fos exonerat.