Enxampen un maltractador masclista a Barcelona i ingressa a presó. L'han detingut gràcies al fet que la seva víctima ha trucat a Emergències sense que ell s'adonés quan l'estava agredint i amenaçant de mort.

Els fets van passar el diumenge de la setmana passada a Barcelona. Tot va començar quan el presumpte maltractador, que tenia una ordre d'allunyament de la seva víctima, va veure que la dona estava a l'interior del cotxe.

L'amenaça de mort i trenca l'ordre d'allunyament

Va ser en aquell moment quan va entrar al seu vehicle i la va començar a agredir donant-li cops al braç. Per si no fos poc, la va amenaçar de mort i saltant-se completament l'ordre d'allunyament. El que no imaginava el maltractador era que la víctima, durant aquestes amenaces, va trucar a Emergències 112 sense que ell se n'adonés.

Detingut per amenaces, violència de gènere i trencament de l'ordre d'allunyament

Els treballadors dels serveis d'emergències, en escoltar les amenaces, van activar el protocol i van avisar els Mossos d'Esquadra, que van aconseguir localitzar la víctima i identificar l'agressor, que va ser detingut per un delicte d'amenaces, violència de gènere i per trencar l'ordre d'allunyament. 

telefon mòbil 112 - pixabay

Un maltractador ingressa a presó gràcies al fet que la seva víctima ha aconseguit que Emergències 112 senti la conversa on ell l'amenaça de mort a l'interior d'un cotxe a Barcelona / Pixabay

El maltractador ingressa a presó de manera provisional

Per aquest mateix motiu, va passar a disposició judicial i es va decretar el seu ingrés a presó de manera provisional. La investigació continua oberta, en mans dels Mossos d'Esquadra, que estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. L'home es podria enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades.

Els Mossos d'Esquadra ho expliquen tot en una piulada

"Un agressor se salta l’ordre d’allunyament cap a la seva exparella a Barcelona. Puja al seu vehicle i l’amenaça de mort. Ella truca al 112 i deixa el telèfon activat. L’operador de sala fa gestions i localitzem la dona que denuncia els fets. Detenim l’home. Ingressa a presó", expliquen els Mossos d'Esquadra en una piulada, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

Número gratuït d'atenció a les víctimes de violència de gènere

Qualsevol persona que sigui víctima de violència de gènere pot trucar al 016, que és el número completament gratuït, amb assistència les 24 hores del dia i que no deixa rastre a la factura on poden assessorar a les víctimes de la violència masclista. Els Mossos d'Esquadra també remarquen la importància de denunciar aquestes situacions per erradicar la violència contra les dones.