La majoria de persones a Espanya han decidit anar a la cita per vacunar-se contra el coronavirus. De fet, les dades demostren que si has rebut les dosis necessàries, la malaltia és, majoritàriament, més lleu que si no t'has vacunat.

Malgrat això, encara hi ha diverses persones que han decidit no vacunar-se, encara que això signifiqui que hi ha algunes activitats que ja no poden fer de manera legal per les restriccions que han implementat amb el passaport covid. Anar a un restaurant, al teatre o a algun esdeveniment esportiu s'han convertit en plans que únicament poden fer els que hagin rebut la pauta completa de la vacuna contra el coronavirus.

Algunes persones han rebut més dosi de la que deurien per error o perquè ells ho han decidit, és el cas d'un home a Eslovènia que es va vacunar set vegades i es dedicava a vendre passaports covid gràcies a aquest engany completament immoral.

L'home que s'ha vacunat 11 vegades

Actualment, a molts països han optat per començar a vacunar-se amb la tercera dosi per reforçar la vacuna. Un home a l'Índia ha decidit anar més enllà i ha enganyat les autoritats per vacunar-se 11 vegades en els últims 10 mesos, tot un rècord.

Brahamdev Mandal ha estat detingut en el moment en què es preparava per rebre les dosis número 12 i 13. Sempre que anava a vacunar-se es posava a la cua dues vegades per rebre dues dosis un dia. Els responsables d'administrar la vacuna se'n van adonar i van avisar les autoritats.

Vacuna Pixabay (2)

Vacunes / Pixabay

Mandal és un veí de 65 anys de l'estat de Bihar (Índia). Ara s'enfronta a diversos càrrecs penals entre els quals destaquen delictes per falsificació de documents. L'indi tenia uns papers en els quals tenia escrit les vegades que havia estat vacunat, la data i el lloc en el qual li havien administrat la dosi.

L'home detingut va parlar amb la BBC sobre els motius que el van portar a vacunar-se 11 vegades i les seves paraules van sorprendre tots: "Després que em vacunessin el malestar i el dolor del meu cos van desaparèixer per complet. Abans em feia molt mal el genoll i havia de portar bastó, ara ja no em fa falta, em poso bé", va dir Mandal.

Segons Pratap Shahi, cirurgià civil de Madhepura, Mandal s'hauria vacunat en quatre centres de salut diferents. Va rebre la primera dosi el febrer de 2021 i al desembre s'havia posat l'onzena. El 4 de gener de 2022 tenia la intenció de tornar a fer-ho fins que va ser descobert.

Les autoritats índies no saben què ha passat

En l'entrevista a Pratap Shahi el cirurgià va comentar que creu que això es tracta d'un error al portal de vacunació de l'Índia, ja que Mandal no hauria d'haver estat autoritzat a vacunar-se més vegades de les que li tocava.

També investigaran els quatre centres en els quals Mandal es va vacunar, per veure si hi ha hagut algun error humà que es podria haver evitat.

Les autoritats del país del sud d'Àsia ja estan treballant perquè això no torni a passar i esperen que les autoritats els donin la raó per sancionar Brahamdev Mandal com es mereix per abusar d'un error informàtic.