Els agents de policia que han de gestionar els conductors que circulen sota els efectes de les drogues han hagut de veure situacions realment inversemblants. Persones que no es volen sotmetre als tests, agressions, insults, tota mena de reaccions desagradables.

És per això que aquests professionals han de saber gestionar aquest tipus de situacions tenses i tenir molt de compte amb com pugui reaccionar la persona que és conscient d'haver comès una infracció i que sap que, posteriorment, serà sancionada.

El conductor d'A Illa de Arousa

La Policia Local d'A Illa de Arousa (Pontevedra) ha detingut un conductor que, després de ser identificat per conduir ebri i drogat pel municipi, va escopir i va amenaçar l'agent que li va demanar l'alto.

Sobre aquest individu hi havia a més una ordre de recerca, detenció i ingrés a presó, dictada per un jutjat de Pontevedra, segons informa la Policia Local.

Diversos particulars van ser els que van alertar les autoritats, al voltant de les 19:30 hores d'ahir, davant de les maniobres brusques que aquesta persona feia al volant i en comprovar que es trobava en un aparent estat d'embriaguesa.

Va donar positiu en alcohol i drogues

El conductor només es va baixar del cotxe en arribar els agents, que després d'identificar-lo li van fer la prova d'alcohol i drogues, donant positius ambdós tests, el primer amb una taxa de 0,98 mg/l d'alcohol en aire exhalat i el segon per consum de cocaïna.

Estant ja detingut, segons relata la Policia Local d'A Illa, va mostrar una "falta total de respecte i consideració" a un dels agents, al qual es va dirigir de manera "arrogant, provocativa i insultant" advertint-li que "et dono una puntada de peu al cap que et deixo parvo".

Després d'assegurar-li que "estàs sentenciat" o dir-li que "estàs vermell, a veure si el que ha begut vi ets tu", el detingut va escopir el policia a les botes.

El detingut va incomplir diverses lleis

L'home serà investigat per un delicte contra la seguretat viària per l'elevada taxa d'alcoholèmia i ha estat denunciat pel positiu en drogues, que li suposarà una multa de 1.000 euros i la pèrdua de sis punts del carnet de conduir.

A més, la Policia Local ha presentat una denúncia administrativa davant de la Subdelegació del Govern per la seva actitud cap a l'agent, amb una proposta de sanció d'uns altres 600 euros.

En la inspecció realitzada al seu cotxe, els agents van comprovar que el vehicle no tenia l'ITV en vigor i que les rodes de davant estaven totalment gastades, per la qual cosa se li han imposat unes altres dues multes per les quals, en el seu conjunt, haurà d'abonar 400 euros més.