Un home ha estat detingut per novena vegada per haver-lo enxampat conduint per El Vendrell (Baix Penedès) sense haver obtingut mai el carnet que li acrediti per a fer-ho. El detingut ha presentat un recurs d’apel·lació contra la sentència de sis mesos i un dia de presó que ha estat desestimada per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona.

Aquesta última infracció va tenir lloc el 20 de juny del 2020, quan una patrulla de la Policia Local va aturar a l'acusat conduint sense el permís pel carrer Indústria del Vendrell. Segons l'acte de la sentència, el condemnat actuava "sabent que no podia fer-ho com que no tenia el preceptiu permís de conduir, per no haver-ho obtingut mai, amb el consegüent risc per a la resta d'usuaris de la via".

Considera la pena “desmesurada”

El condemnat ha apel·lat la sentència del tribunal assegurant que els agents no tenien manera d'identificar-lo, com que no havia acudit al judici. A més, denuncia la pena de presó en considerar que té "nul·la perillositat criminal". En últim lloc, assegura que està actualment en tràmits per tal d'obtenir el carnet de conduir; "es tracta d'una pena desmesurada", conclou el recurs.

No obstant això, l'Audiència ha desestimat la seva apel·lació afirmant que no era necessària la seva presència al judici per identificar-lo, ja que els agents ja ho havien fet al moment de la seva detenció. De fet, la policia ja el coneixia per haver comès en anteriors ocasions el mateix delicte, la qual cosa demostra que les penes imposades amb anterioritat no havien fet cap afecte en el detingut, qui ha "posat reiteradament en perill abstracte la seguretat del tràfic viari".

D'aquesta manera, l'acusat haurà d'ingressar a presó. I ho farà després d'altres vuit sentències anteriors: del 2016, 26 mesos de multa i, posteriorment, 20 mesos més; del 2017, dues sentències de 10 mesos de multa i 62 dies de treballs socials, respectivament; del 2018, 30 mesos de multa; i del 2019, 30 mesos, 24 i 36 després de tres detencions diferents.