El dolor de perdre un net i un fill és inimaginable. Però alguns cops la desgràcia truca dues vegades a la mateixa porta. És el cas d'una família de la Conca de Barberà, els Amigó Carulla.

Aquest cap de setmana els ha tocat viure un altre capítol de dolor amb la mort d'una de les netes, la Carme, de 21 anys. Però la família ja havia perdut, l'any 2016, un altre net, el Pau, de només 16 anys.

Mor intoxicada en una masia de l'Espluga

Aquest cap de setmana un tràgic accident en una masia de l'Espluga de Francolí per la mala combustió d'un generador elèctric va causar la mort de la Carme Amigó Marsal i la seva parella, Dídac Bueno Moreno, de 21 i 20 anys. La nit de divendres a dissabte es van quedar a dormir a la masia, propietat de la família d'ella, i l'endemà al matí van ser trobats morts.

Pau Amigó i Carme Amigó, en una imatge d'arxiu de la família

Pau Amigó i Carme Amigó, en una imatge d'arxiu de la família / ElCaso.cat

Tot i els esforços del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), res es va poder fer per salvar la vida dels dos joves. Ella era veïna de Montblanc i ell de la Canonja, al Tarragonès. L'Espluga, on la jove també tenia els seus avis, i les dues altres poblacions, van celebrar aquest dilluns al migdia minuts de silenci per recordar la jove parella. La noia vivia a la vila ducal amb els seus pares i el seu germà, l'Eduard.

Apareix el cadàver del cosí penjat al bosc

La desgràcia d'aquesta família, però, havia començat l'any 2016. El dia 8 de gener d'aquell any el tiet patern de la Carme va presentar-se a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Montblanc per denunciar que havia desaparegut el seu fill, el Pau Amigó Moliner, de 16 anys. El jove vivia a l'Espluga de Francolí amb la seva família, els seus pares i la seva germana Mar.

Hores més tard la policia va trobar, a la zona de la Cometa, a l'Espluga de Francolí, el cadàver del noi. El cas, que va avançar delCamp.cat, va ser molt escabrós i traumàtic per a la família del noi.

El cadàver del Pau va aparèixer penjat d'un arbre en una zona forestal amb una soga al coll. Instants abans el menor s'havia fet una foto, que la policia va creure que estava relacionada amb un joc. Tot i les estranyes circumstàncies del cas, els Mossos d'Esquadra i el jutjat van tancar la investigació com una mort voluntària.

La família Amigó Carulla reviu el dolor del 2016

A l'Espluga de Francolí la mort del Pau encara es recorda. Alguns veïns, consultats per aquest mitjà, no obliden tots els enigmes que van envoltar la macabra troballa del menor d'edat penjat d'un arbre.

Si bé els investigadors de la policia catalana no van trobar signes de criminalitat en el cos del menor, mai es va poder saber què va portar el jove a penjar-se i fotografiar-se. La Unitat d'Investigació de la comissaria de Montblanc, segons ha pogut saber ElCaso.cat, va tancar el cas com un suïcidi, si bé la família mai ho ha paït. Tampoc la gent del poble compra la versió d'aquesta mort voluntària del jove Pau.

Masia Espluga de Francolí / EFE

Imatge de la masia Amigó, a l'Espluga de Francolí, on van ser trobats els cadàvers de la Carme i el Dídac / EFE

Els Mossos també han descartat qualsevol vinculació criminal en la mort dels dos joves, la cosina del Pau, la Carme, i la seva parella, i han tancat la investigació com un accident. Una mala combustió del generador elèctric va ser mortal a la masia Amigó la nit del Primer de Maig.

Els avis encara són vius

El Pau i la Carme eren cosins paterns i els seus avis, els dos que compartien, el Ramon Amigó i l'Assumpció Carulla, encara són vius i viuen a l'Espluga de Francolí. Els dos jubilats, igual que tot el municipi, estan consternats per la mort de la jove Carme i els ha tocat reviure aquells negres dies del gener del 2016.