Tràgic accident aquest dissabte a la tarda en una carretera d'Astúries. Un home ha mort aixafat per una enorme pedra de 120 quilos que li ha caigut a sobre mentre conduïa per l'AS-114, a l'altura del poble de Trescares. Els Serveis d'Emergències del Principat d'Astúries han rebut l'avís al voltant de les dues, i han activat immediatament diverses ambulàncies del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU), però els sanitaris no han pogut fer res per l'home, que ha mort a l'acte a conseqüència de l'impacte de la pedra. 

La roca s'ha desprès en una zona perillosa 

L'esmentada carretera passa per una zona muntanyosa que, segons els veïns de la zona, és "inestable"; el juny del 2022, aquest mateix tram va estar tallat per un altre despreniment que va obrir un forat enmig de la via. Aquest dissabte, a l'altura del quilòmetre 38, una roca de grans dimensions ha tornat a caure, amb la mala fortuna d'aterrar just sobre el cotxe que conduïa la víctima. L'home ha rebut l'impacte al cap, i ha mort a l'instant, aixafat per l'immens pes de la roca. Amb ell hi viatjaven dues persones més que han resultat ferides lleus a conseqüència de l'accident

A l'escena han acudit també diverses dotacions dels Bombers d'Astúries, amb efectius del parc de Llanes, que s'han desplaçat amb el vehicle multisocors i de primera sortida, així com el Grup de Rescat amb l'helicòpter medicalitzat. Patrulles de Trànsit de la Guàrdia Civil han tallat la carretera mentre els Bombers excarceraven les víctimes, acompanyats d'una patrulla de Seguretat Ciutadana. Les tasques de rescat han finalitzat passades les tres de la tarda, i el cap sanitari ha certificat la mort del conductor al mateix moment. 

La dona i la filla de la víctima són les altres dues ocupants del cotxe. Malgrat l'aparatositat de l'accident, només han patit ferides lleus que han pogut ser ateses in situ, però les han evacuat a l'hospital d'Arriondas per una greu crisi nerviosa.