Una patrulla de la Policia Nacional va rescatar el passat dimarts 24 de gener un bebè de pocs mesos que havia quedat tancat dintre d’un vehicle al garatge d’un bloc de pisos de Burgos, a Castella i Lleó. El nen portava un parell d’hores abandonat al cotxe, i va ser un dels veïns de l’edifici qui va sentir els seus plors i va trucar a la policia.

L'incident va tenir lloc entorn de la una de la matinada, quan un dels veïns va sentir com un nen plorava al garatge després d'aparcar el seu cotxe. Es va apropar al vehicle des d'on semblaven procedir els gemecs, i va comprovar que dintre del cotxe tancat hi havia un bebè degudament col·locat en una cadira de seguretat i amb el cinturó posat, segons ha avançat el Diario de Burgos.

Va trucar immediatament a la Policia Nacional, i els agents que es van personar al garatge van poder rescatar el menor després de trencar una de les finestres del cotxe. El nen es trobava en perfecte estat de salut, tot i que una mica espantat i, després de comprovar la titularitat del vehicle i la direcció del propietari, van dirigir-se al domicili.

El pare s’havia oblidat del nen

Els va obrir la porta el pare de la criatura, qui va explicar als agents que ell i la seva dona tenien una família nombrosa, i que feia poc que havia nascut el seu últim fill, a qui uns familiars havien anat a conèixer. Després de la visita, l'home els havia ofert apropar-los a casa seva; també va portar el bebè per aconseguir que s'anés a dormir durant el trajecte. En tornar, i com que el nen estava tan callat, se'l va oblidar.

Després d'entrevistar-se també amb la mare, qui els va assegurar que mai havia ocorregut alguna cosa així, i de comprovar que la casa estava en perfectes condicions, van comunicar el cas a la treballadora social de guàrdia. Tot i que tots dos progenitors es trobaven en perfectes condicions i capacitats mentals, els agents van seguir el protocol establert per casos d'abandonament de menors, i van informar del succés a l'autoritat judicial competent.