Ser pares comporta una sèrie de responsabilitats que sembla que algunes persones no acaben d'entendre. Aquest és el cas d'un home de 43 anys i una dona de 39, tots dos de nacionalitat boliviana, que han estat detinguts per un delicte d'abandonament de menors al districte madrileny d'Usera. La detenció es va produir el passat diumenge després que un veí de l'edifici on vivien sortís de casa seva i trobés abandonat al replà un cotxet amb un bebè d'1 any al seu interior. Ràpidament, l'home va alertar dels fets als serveis d'emergències i efectius de la Policia Nacional es van desplaçar fins a l'immoble.

Els agents van auxiliar al menor i van veure que es trobava en bon estat de salut. Seguidament, van trucar al timbre dels veïns del replà i van sortir els pares de la criatura amb signes evidents d'estar sota els efectes de l'alcohol. Va ser aleshores quan es van adonar de la situació que s'havia produït i van reconèixer els fets. Segons van explicar, havien sortit de festa la nit anterior i, quan van tornar a casa borratxos a les tres de la matinada, van oblidar el seu fill al replà, on havia estat durant diverses hores fins que el va veure un dels seus veïns.

Un altre fill es va quedar sol al domicili mentre sortien de festa

A més, la parella va detallar que tenien un altre fill, de 8 anys, que s'havia quedat sol a l'interior del domicili durant les cinc hores en què havien sortit de borratxera sense que ningú es quedés a càrrec d'ell. Davant aquesta situació, els agents de la Policia Nacional van detenir l'home i la dona com a presumptes autors d'un delicte d'abandonament de menors. Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar la seva posada en llibertat i han pogut tornar a casa amb els seus fills. Afortunadament, a cap dels dos menors els va passar res en aquesta ocasió.