En marxa un operatiu de recerca a la platja de Barcelona per trobar una noia jove que ahir va entrar a l'aigua i no va tornar a sortir, deixant les seves pertinences a la sorra.

Un testimoni va alertar al 112 al voltant de dos quarts d'onze assegurant que la jove havia deixat la tovallola i una bossa a la platja, havia entrat a l'aigua i després de tres hores, no havia sortit.

Busquen una noia desapareguda a la platja de Barcelona

Després d'aquesta trucada, Salvament Marítim va activar diversos recursos per iniciar la recerca de la noia, que a hores d'ara encara no s'ha pogut localitzar. Ahir a la nit es va estar fent recerca fins a gairebé les dues de la matinada, quan es van retirar els efectius.

Aquest matí s'ha recuperat la recerca, que encara està en marxa, i encara sense resultats. La zona de cerca, segons ha pogut saber ElCaso.cat, és entre el Port de Barcelona i el Port Fòrum.

Recerca per mar i aire

S'està fent per mar i aire, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil, de Bombers de Barcelona i la Policia Marítima dels Mossos d'Esquadra, que han desplegat la seva embarcació Thalassa. Salvament Marítim ha desplegat també l'helicòpter de rescat Helimer i l'embarcació Mintaca.

Helimer

Helicòpter Helimer, de Salvament Marítim, també desplegat en la recerca de la noia de Barcelona / Cedida

Els Mossos d'Esquadra han explicat que la recerca, que no té, de moment, data de finalització, s'està fent per la trucada d'un alertant, però que no hi ha cap denúncia per desaparició.

Les pertinences que s'han trobat a la platja tampoc han ajudat a identificar la persona que està a l'aigua i que no apareix des d'ahir.

ACTUALITZACIÓ: Al voltant de la una del migdia Salvament Marítim ha desmuntat l'operatiu. S'han retirat tots els efectius de recerca, també de la Guàrdia Civil, dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers de Barcelona. De moment, no s'ha pogut localitzar la noia.

Persones ofegades a Catalunya

Tres persones han mort ofegats aquest diumenge a les platges catalanes. El primer cas va passar cap a dos quarts de dues a la cala Cap de Planes de Palamós (Baix Empordà) -una platja que no té servei de vigilància- quan un banyista de mitjana edat va perdre la vida al mar.

El segon cas va registrar-se a la zona del Pont del Dimoni de Badalona, on un home de 34 anys també va morir ofegat. En el tercer cas, un home de 73 anys va ofegar-se a la platja del Moll Grec de l'Escala (Alt Empordà). L'home va ser ingressat en estat crític a l'Hospital Trueta de Girona i va morir dilluns.

Amb les tres víctimes d’aquest cap de setmana, ja han mort vint persones ofegades a les platges catalanes des que va començar la campanya d'estiu el 15 de juny, a l’espera de resoldre la desaparició de la noia de la platja de la Nova Icària de Barcelona.