Els Mossos d'Esquadra buscaven aquest divendres dos germans desapareguts a Vilanova del Vallès que estaven desapareguts des d'ahir al voltant de les sis de la tarda. Es tracta de la Jaqueline i el Didier López Doblado, de 15 i 13 anys, que van sortir de casa seva per anar a la biblioteca del municipi i ja no hi van arribar. Aquesta tarda han comunicat que els han trobat a Salou, sans i estalvis.

Van sortir de casa per anar a la biblioteca

La policia catalana, després de rebre la denúncia, ha iniciat una investigació per localitzar-los i també per aclarir què ha motivat aquesta estranya desaparició. Els investigadors, de moment, no qualifiquen la desaparició dels dos menors d'edat de risc ni creuen que pugui tenir alguna motivació criminal. Finalment s'han pogut trobar, bé de salut, a Salou.

Els pares dels dos menors d'edat van denunciar la desaparició aquest dijous al vespre, després de no saber-ne res quan havien d'haver arribat a la biblioteca de Vilanova del Vallès. Els dos joves no han passat la nit a casa, un fet que ha fet augmentar la preocupació dels dos progenitors.

Les descripcions dels dos germans

La Jaqueline és la gran, té 15 anys. Segons consta a la denúncia feta pels mateixos pares, té el cabell castany amb mitja cabellera i complexió prima. En el moment de la desaparició anava amb vestit taronja amb malles de color gris, top rosa ataronjat i una samarreta de color lila.

Desapareguts 001

Jaqueline López Doblado, la germana gran, desapareguda a Vilanova del Vallès / ElCaso.cat

En Didier, de 13 anys, és el petit dels dos germans. També de complexió prima, anava vestit amb un jersei Tommy Hilfiger i portava una motxilla amb un ordinador. El jove, segons els seus pares, necessita medicació.

Desapareguts 002

Didier López Doblado, el petit dels germans, en una foto d'arxiu / ElCaso.cat

Col·laboració ciutadana per trobar-los

Mentre la investigació dels Mossos per poder-los localitzar avançava, també s'ha iniciat la recerca per la zona. S'ha instal·lat un centre de comandament per coordinar la recerca a la zona de l'institut de Vilanova del Vallès. Els Mossos han explicat a les cinc de la tarda que els dos joves han aparegut a Salou, on s'hi havien desplaçat sense avisar als pares.

Diversos voluntaris havien iniciat la recerca i també s'havia demanat col·laboració ciutadana.

Més notícies: Els Mossos han detingut un pres escapolit de Brians 2

Un jove de 27 anys de nacionalitat marroquina pres al centre penitenciari de Brians 2 es va escapar aquest dijous a la tarda mentre participava en una sortida programada amb un grup d'interns i formadors a una zona d'aigua entre Sant Llorenç d'Hortons i Gelida, a l'Alt Penedès. Al voltant de les deu de la nit va ser detingut per agents de l’ARRO dels Mossos a Gelida.