Una amenaça de bomba ha obligat a desallotjar durant sis hores el centre comercial Ballonti de Portugalete, a Biscaia,  aquest dissabte a la tarda. Al voltant de dos quarts de quatre, el centre coordinador 112 ha rebut una trucada avisant que hi havia una bomba a l'interior del recinte, cosa que ha obligat a activar ràpidament una gran quantitat d'efectius dels cossos d'emergències tal com indica el protocol establert per aquest tipus de situacions. Patrulles de l'Ertzaintza i de la Policia Local, així com dotacions dels Bombers de Biscaia i ambulàncies, s'han desplaçat fins a les instal·lacions per garantir la seguretat de tothom.

S'inspecciona el centre comercial a la recerca de la suposada bomba

Per petició de les autoritats, s'ha alertat a la gent per megafonia que havien de sortir urgentment del centre comercial i allunyar-se tant com poguessin. Això ha provocat un gran enrenou, ja que les instal·lacions en aquells moments, un dissabte d'estiu al migdia, estaven plenes de gom a gom amb gent comprant a les botigues i dinant als diferents restaurants. Un cop s'havia pogut evacuar tothom i ja no quedava ningú a l'interior, els equips d'emergències han muntat un dispositiu de seguretat i han acordonat la zona mentre s'inspeccionaven tots els racons del centre comercial pam a pam per poder comprovar si realment existia la bomba de la qual han alertat o si s'ha tractat d'una falsa alarma.

Mentre es buscava la suposada bomba, els centenars de persones que han hagut de ser desallotjades esperaven a l'exterior per poder tornar a entrar al recinte. Molts dels treballadors dels comerços han hagut de sortir a correcuita sense les seves pertinences, mentre que els clients tampoc podien marxar perquè tenien els seus cotxes estacionats al pàrquing subterrani. Finalment, després de sis hores, en comprovar-se que no hi havia artefacte perillós i que era una falsa alarma, l'Ertzaintza ha autoritzat que es pogués reobrir el centre comercial.