Un incendi a l’aparcament subterrani d’un complex residencial de Sant Boi de Llobregat ha obligat a desallotjar un centenar de pisos, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Els fets han tingut lloc pocs minuts després de les cinc de la matinada en una illa de cases ubicada entre els carrers Rubió i Orts, Pablo Picasso, Lleida i la ronda Sant Ramon d'aquesta localitat del Baix Llobregat. El foc, del qual se’n desconeix l’origen i s'haurà d'investigar, ha afectat una sola planta del pàrquing i ha cremat set cotxes, dos remolcs i dues motocicletes.

Més de 200 veïns desallotjats per l'incendi

En l’incendi han intervingut un total de 19 dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han desallotjat els 100 habitatges que hi havia repartits entre les 10 escales del complex residencial. Això ha provocat que durant alguns moments s’acumulessin al carrer més de 200 veïns que han hagut de sortir corrent de les seves cases, quan la gran majoria estaven dormint a aquelles hores. Al lloc dels fets també han intervingut agents de la Policia Local de Sant Boi, dels Mossos d’Esquadra i efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Afortunadament, no ha calgut lamentar cap ferit de gravetat i només dues persones han hagut de ser traslladades a un centre hospitalari per una intoxicació lleu per inhalació de fum. El foc s’ha pogut donar per extingit cap a les 06.37 hores, més d’una hora després de rebre l’avís. Posteriorment, s’han revisat els pisos per descartar que hi pogués haver afectacions estructurals als edificis. En comprovar que no hi havia perill d'esfondrament, els veïns han pogut tornar a les seves cases a primera hora del matí. De moment, un dels blocs de cases seguirà desallotjat, ja que s’han quedat sense subministrament d’aigua, gas i electricitat.