La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària s'encarreguen, a l'aeroport del Prat, del control de la frontera, tributària i també per la inspecció de possibles entrades irregulars d'animals protegits. El mes de maig, tot i que s'ha conegut avui, van localitzar 38 cadàvers d'ocells protegits per la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES), que un passatger natural de la República de Malta i procedent de Kenya va intentar introduir al nostre país amagats en el seu equipatge.

Ocells protegits en maletes a l'aeroport del Prat

Els agents que operen en el control duaner i sanitari de la T1 van detectar aquests animals a les dues maletes del passatger; els ocells estaven sense vísceres i embolicats de manera independent en film transparent i havien estat tractats per a la seva conservació durant el trajecte des de Kenya, on suposadament van ser caçats, tractats i comprats per l'home que els volia entrar a Catalunya.

 

Els agents de la Guàrdia Civil van intervenir els animals, però també van detenir l'home per un suposat delicte de tinença il·lícita d'espècies protegides i de contraban. Tot i que la valoració preliminar duanera va determinar que es tractava d'ocells procedents d'Àfrica central, probablement autòctons de Kenya, protegits pel seu greu perill d'extinció, s'està a l'espera de l'informe final del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), que ho haurà de confirmar.

Ocells per valor de 80.000 euros

La Guàrdia Civil, que també té competències en la investigació de delictes contra el medi ambient, amb el Seprona, va seguir estirant el fil i van poder saber que a Barcelona a aquest home l'esperaven col·leccionistes privats que busquen l'exclusivitat d'aquests animals i que arriben a pagar grans fortunes pels ocells. Segons la Guàrdia Civil, tota la càrrega podia arribar a tenir un valor de 80.000 euros. L'home, després de ser arrestat, va quedar en llibertat amb càrrecs per aquests dos delictes. No consta que tingués antecedents per aquest tipus de delictes, anteriorment.